11 december: Stop even om God te danken

 

 
DPM_logo

 

Weektekst:

Ik zal mijn dankbaarheid tonen

Laten wij daarom, omdat wij een onwankelbaar Koninkrijk ontvangen, aan de genade vasthouden en daardoor God dienen op een Hem welgevallige wijze, met ontzag en godsvrucht.
(Hebreeën 12:28)

Stop even om God te danken
11 december

Sommige mensen zijn oprecht dankbaar ten opzichte van God maar nemen nooit de tijd om Hem dat te vertellen. Hoe zou het voelen als onze kinderen ons nooit zouden bedanken voor alles wat we voor ze hebben gedaan? Hoe zouden we ons voelen als ze nooit ‘dank je’ zouden zeggen of hun dankbaarheid zouden tonen, als ze alles wat we voor hen doen zouden aanvaarden alsof ze er recht op hadden, en het gewoon voor lief namen.

Dat is helaas de manier waarop veel van Gods kinderen hun Vader behandelen – en daar wordt Hij niet gelukkig van. We worden opgeroepen om te waarderen wat God voor ons doet en de tijd te nemen om onze dankbaarheid te tonen. Een van mijn favorieten bijbelteksten is Spreuken 3:6: Erken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden leiden (NASB).

Ik heb door ervaring geleerd dat als ik in iedere fase van mijn leven even stop en God erkenning geef, dan kan ik er zeker van zijn dat Hij mijn paden zal blijven leiden. Misschien vraag je je af: ‘Hoe kan ik God erkennen?’ De eenvoudigste en beste manier is door Hem te bedanken. Zeg voortdurend  ‘Dank U wel’ voor alles wat Hij voor je heeft gedaan en voor zijn trouw. Je zult onmiddellijke zekerheid krijgen dat Hij ook in het vervolg trouw zal zijn. Net als Hij je in het verleden heeft geholpen en geleid, zal Hij je ook leiden in de toekomst. De sleutel naar deze zekerheid is Hem te erkennen door middel van onze dankzegging.

Toen ik ooit in Oost-Afrika werkte* , ontdekte ik dat de taal van de stam van mijn geadopteerde dochter geen woord of zinsnede had die ‘dank je wel’ betekende. Kun je je voorstellen dat je geen woorden hebt om iemand te bedanken? Ik realiseerde me dat mensen echt de Bijbel nodig hebben om mensen te leren ‘dank je wel’ te zeggen. Dankbaarheid is verweven met het kennen van Gods genade.

Dank U Heer, voor alles wat U voor me heeft gedaan. Ik proclameer dat ik in iedere fase van mijn leven zal stoppen om God te erkennen door Hem te danken. Ik zal mijn dankbaarheid tonen. Amen.

Bron: Twelve steps to a good year, part 3 (CD)

 

 
 
* Als je nieuwsgierig bent naar Derek Prince’ uitzonderlijke levensverhaal, dat begon in India en via vele omzwervingen eindigde in Israël, lees dan deBiografie Derek Prince, een leraar voor onze tijd. Een korte versie van zijn levensverhaal kun je vinden op onze website onder Over ons / over Derek Prince.
 

 
 
Uit het boek: Gods levende woord 
 
Nu weer verkrijgbaar als herziene herdruk!
 

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email