11 oktober – Geloof in Gods goedheid

Woord uit het Woord – dag 19
Maar zonder geloof is het onmogelijk Hem welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat, en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. (Hebreeën 11:6 NBG)
Mag ik je vragen: Wat is het belangrijkste, het meest essentiële, als je een leven zou leiden waar God blij mee is? Wat is jouw antwoord op die vraag?
Misschien zeg je wel: Godsdienstig zijn, naar de kerk gaan, geven aan goede doelen, je aan de Gulden Regel houden (wat die dan ook is…), je onthouden van zonde, van immoraliteit, van dronkenschap, en dat soort dingen?
Het zijn op zich allemaal goede dingen, maar niet één ervan is dat éne essentiële wat God welgevallig is. Want dat éne wat God in ons allemaal wil zien, dat éne waar we niet zonder kunnen als we God willen behagen, is geloof! En geloof uit zich op twee manieren.
1.   In de allereerste plaats moeten we geloven dat God bestaat. Ik ga ervan uit dat de meeste mensen die de moeite nemen om dit te lezen, dat in hun hart wel geloven.
2.   Maar daarnaast moeten we ook geloven dat Hij een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. Geloof is uiteindelijk geloof in de goedheid van God, in Zijn betrouwbaarheid. En zonder dat vertrouwen in Gods goedheid kunnen we Hem niet behagen. Alles begint met geloof in God en Zijn goedheid. Dat is de wortel en de bron van alle werkelijke voorspoed, en van een leven dat God welgevallig is.

Lieve hemelse Vader, dank U wel dat U mij geloof hebt gegeven en dat wanneer ik soms twijfel, ik me daarvan mag bekeren om te ervaren dat U mij mijn ongeloof vergeeft en mij doet groeien in geloof! Dank U Vader!

 

DPM Wereldwijd
BULGARIJE
•      Bid om wijsheid van God voor de vertalers die werken aan 30 videoboodschappen in het Bulgaars, die later zullen worden geüpload op YouTube; bid dat de inhoud van deze boodschappen levens zal veranderen.
•      Bid om een geslaagde afronding van het drukken van de boeken die gepland staan voor dit jaar.

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email