16 augustus: Compleet in Christus

   
   
   
 
DPM_logo

 
 

Weektekst:

Ik ben volmaakt in Christus

En gij zijt in Hem volmaakt, die het Hoofd is van alle overheid en macht
(Kolossenzen 2:10, SV)

Compleet in Christus

16 augustus

Ooit was ik universitair docent klassieke en moderne filosofie, dus een beroepsfilosoof. Als zodanig zocht ik hier en daar en overal naar antwoorden op de problemen van het leven. Ik zocht het ook in het christendom zoals dat aan mij in mijn jonge jaren werd gepresenteerd vanuit de kerkelijke traditie waarin ik opgroeide, maar concludeerde dat dit niet het antwoord was. Toen richtte ik me op de Griekse filosofie, vervolgens op yoga, en op een hele reeks andere bizarre dwaalwegen. Totdat ik op een nacht in 1941, in een legerbarak, toen iedereen al sliep, een persoonlijke ontmoeting had met de Heer Jezus Christus. In die gebeurtenis ontdekte ik dat ik het Antwoord zelf had ontmoet. Een tijdje later las ik iets wat Paulus schreef over Jezus Christus: In Hem zijn al de schatten van de wijsheid en van de kennis verborgen (Kolossenzen 2:3). Ik realiseerde me: waarom zou ik nog rondgraaien in de afvalbakken van menselijke wijsheid, terwijl al de schatten verborgen zijn in Christus? Ik nam toen het besluit dat de Bijbel het boek is met alle antwoorden, en ik was vastbesloten in te vinden wat God in Jezus Christus daarin had verborgen.

Soms ben ik afgedwaald, afgeleid of omgeleid. Maar Jezus is de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste (Openbaring 22:13), en de Auteur en Voleinder van ons geloof (Hebreeën 12:2, NASB). Wij zijn compleet en volmaakt in Hem. Als je ooit begint antwoorden te zoeken buiten Jezus om, zul je allerlei interessante theorieën en stimulerende presentaties tegenkomen, maar je zult jezelf voeden met rommel, terwijl je zou kunnen leven van het brood van de Vader.

 Dank U Heer voor uw werk in mij. Ik proclameer: Jezus is het antwoord – de alfa en de omega, het begin en het einde, de eerste en de laatste, de auteur en voleinder van mijn geloof. Ik ben compleet in Hem, want Hij heeft mij compleet gemaakt in Christus. Amen.

Bron: Strength through knowing God; the source of strength (CD)

Een beknopte versie van zijn levensverhaal vind je op onze website

/ Over ons / over Derek Prince.  

Een uitgebreide versie van Dereks indrukwekkende levensverhaal, dat begon in het post-Victoriaanse Engeland, en dat via Palestina dat Israël werd, vervolgens leidde naar Amerika en later opnieuw naar Israël, in de prachtige biografie van Stephen Mansfield: Derek Prince, een leraar voor onze tijd. Boeiend geschreven, vol anecdotes, diepe levenslessen en ook foto’s.

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email