2 mei: Algemene indicaties van een vloek

 
DPM_logo

 

Weektekst:

Jezus werd tot een vloek gemaakt opdat wij

de zegen zouden kunnen binnentreden.


Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden, want er staat geschreven: Vervloekt is ieder die aan een hout hangt,

(Galaten 3:13)

Algemene indicaties van een vloek

2 mei

Ik heb een lijst gemaakt met zeven algemene indicaties of kenmerken van een vloek. De meeste vloeken liggen niet op individuele personen, maar ze beslaan vaak hele families of gemeenschappen. Het noodzakelijke kenmerk van vloeken en zegeningen in de Bijbel is dat ze doorgegeven worden van generatie op generatie, tenzij er iets gebeurt dat ze opheft. Ik heb vele mensen mogen helpen die bevrijding nodig hadden van een vloek, en daarbij zelfs gewerkt met mensen van wie de problemen teruggingen tot honderden jaren in de familegeschiedenis.

 

Op basis van mijn persoonlijke waarneming, volgen hier zeven indicaties die vaak aanduiden dat er een vloek werkzaam is in je leven of je familie. Als je slechts één ervan herkent, dan zeg ik niet dat er perse een vloek op je leven rust, maar als er meer van deze kenmerken herkenbaar zijn voor jou of in je familie, en in meerdere generaties zijn teruggekomen, dan kun je er bijna zeker van zijn dat je te maken hebt met een vloek.

 

1.Mentale en emotionele instorting

2.Herhaaldelijke of chronische ziekte, vooral erfelijke ziekten

3.Herhaalde miskramen of gerelateerde vrouwelijke problemen

4.Echtscheiding en verwijdering binnen het gezin, vooral met een geschiedenis daarvan in de familie

5.Voortdurend financieel tekort

6.Vaak voorkomende ongelukken (‘pechvogoel’)

7.Geschiedenis in de familie van zelfmoord of onnatuurlijke dood

 

We zullen niet stil blijven staan bij het probleem, maar wel bij de oplossing. Jezus werd tot een vloek gemaakt, opdat wij de zegen zouden kunnen binnentreden.

Dank U Jezus voor uw werk aan het kruis. Ik proclameer dat voor iedere indicatie van een vloek in mijn leven, Jezus’ dood en opstanding de oplossing is. Want Jezus werd een vloek gemaakt opdat ik de zegen zou kunnen binnentreden. Amen.

 

Bron: De omwisseling aan het kruis (Boek)

 
Als je dit onderwerp eens op je kring of bijbestudiegroep zou willen bestuderen, kijk dan eens samen naar Dereks video Bevrijding van de vloek,  die wereldwijd al tienduizenden heeft gezegend en velen heeft helpen vrij te worden van de vloek. 
 
Gods levende Woord 
 
Uit het boek: Gods levende woord
 

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email