20 juni: De prijs van vriendschap

 

 
DPM_logo

 
 

Weektekst:

Ik ben een vriend van Christus

Ik noem u niet meer slaven, want een slaaf weet niet wat zijn heer doet; maar Ik heb u vrienden genoemd, omdat Ik u alles wat Ik van mijn Vader gehoord heb, bekendgemaakt heb.
(Johannes 15:15)

De prijs van vriendschap

20 juni

God heeft zich totaal en onherroepelijk aan ons toegewijd door het offer van zijn Zoon. Maar tegelijk wordt de mate waarin wij Gods toewijding aan ons ervaren, mede bepaald door de mate waarin wij ons toewijden aan Hem. God wijdt zich nooit gedeeltelijk toe, en Hij wil ook niet dat wij ons gedeeltelijk toewijden aan Hem. God heeft de prijs van onze relatie met Hem vastgesteld; die prijs is alles wat we hebben.
Zo kan dan ieder van u die niet alles wat hij heeft, achterlaat, geen discipel van Mij zijn (Lukas 14:33).

Misschien vind je dit hard of onbuigzaam klinken, maar het is wel de realiteit die Jezus leerde. Laat me je twee dingen vertellen over het Koninkrijk van God. Ten eerste: God houdt nooit uitverkoop. Hij verlaagt nooit de prijs van zijn producten. Als je de relatie met God wil die Petrus, Paulus en Johannes hadden, dan moet je dezelfde prijs betalen als zij. God geeft geen korting. Hij wil jouw toewijding helemaal.

Het tweede feit over Gods Koninkrijk is positief: er is geen inflatie! De prijs gaat niet omhoog en niet omlaag. Die blijft altijd hetzelfde.

Het gevolg van onze toewijding aan God is vrede, zekerheid en vreugde. Wil je dat? Dan moet je ervoor kiezen. Jezus zei:

Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop. Als iemand mijn stem hoort, en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden, en hij met Mij (Openbaring 3:20).

Let eens op de volgorde die Jezus aangeeft. Eerst geef je Jezus zijn deel, daarna geeft Hij zijn deel aan jou. Zoals Jezus tegen de Vader zei: al wat van Mij is, is van U, en wat van U is, is van Mij (Johannes 17:10). Ben je bereid een dergelijke toewijding aan God te maken?

 
Dank U Jezus dat U mij heeft verlost. Ik proclameer dat ik bereid ben om de prijs voor volledige toewijding te betalen voor mijn relatie met U, want ik ben een vriend van Christus. Amen.
Bron: Relationship with God(CD)
 

In het boekje Overgave werkt Derek Prince kort en krachtig uit hoe radicaal en totaal overgave aan God is, maar ook welke genade je ervaart als je daarvoor kiest.
_________________________________________________________
Gods levende Woord

 

Uit het boek: Gods levende woord  

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email