22 september: De Heilige Geest beheert Gods rijkdom

DPM_logo

Thema: Vriendschap met de Heilige Geest

De Heilige Geest beheert Gods rijkdom   

22 september

Om het beste van God te bereiken, moeten we een vriend worden van de Heilige Geest. Met opzet formuleer ik dit op een manier die de Heilige Geest benadrukt als een persoon. Veel christenen denken dat de Heilige Geest een soort theologische abstractie is. Ze accepteren God de Vader als een persoon, ze accepteren dat Jezus Christus een persoon is, maar ze zien de Heilige Geest niet als een persoon. Maar zoals we vorige maand al uitgebreid hebben behandeld, de Heilige Geest is net zo zeer een persoon als de Vader en de Zoon.

 

Hij wordt ook wel vergeleken met een duif. Een van de kenmerkende eigenschappen van een duif is het feit dat het een terughoudend, schuchter schepsel is. Als je een duif niet op de juiste manier benadert, vliegt hij weg. Ik denk dat dit ook opgaat voor de Heilige Geest. In zekere zin is Hij schuchter, en als we niet op de juiste manier met Hem omgaan, dan trekt Hij zich terug.

 

In het nu volgende Bijbelgedeelte spreekt Jezus tegen Zijn discipelen over de Heilige Geest als een persoon, en vertelt Hij wat de Heilige Geest in ons leven zal doen:

 

Nog veel heb Ik tegen u te zeggen, maar u kunt het nu niet verdragen. Maar wanneer die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid; want Hij zal niet vanuit zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen. Die zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het mijne nemen en het u verkondigen. Alles wat de Vader heeft, is van Mij; daarom heb Ik gezegd dat Hij het uit het mijne zal nemen en het u zal verkondigen. (Johannes 16:12-15)

 

Jezus spreekt over verschillende dingen die de Heilige Geest zal doen. Hij zal ons verslag uitbrengen van wat Hij hoort uit de hemel, en ons het laatste nieuws uit de hemel doorgeven. Hij zal ons laten zien wat nog komen gaat en de toekomst voor ons ontvouwen.

 

Dan zegt Jezus: Die zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het mijne nemen en het u verkondigen. Alles wat de Vader heeft, is van Mij… Dat is heel belangrijk. Alles wat de Vader bezit, is ook van de Zoon. En alles wat de Zoon heeft, beheert de Heilige Geest. Als je die feiten bij elkaar optelt, dan is de Heilige Geest de beheerder en schatbewaarder over de totale rijkdom van de Godheid. Al wat de Vader heeft en al wat de Zoon heeft, hebben ze gemeenschappelijk. Maar het is de Heilige Geest die van de rijkdom van de Vader en de Zoon neemt, en die aan ons ter beschikking stelt. Daardoor kan het gebeuren dat je wettig en theologisch een kind van God bent, maar toch een arm en incompleet leven leidt, omdat je niet op de juiste manier met de Heilige Geest omgaat. Want de Heilige Geest is de beheerder van de totale rijkdom van de Godheid.

Heilige Geest, ik nodig u uit in mijn leven. Ik erken dat U mij de weg wijst in heel de waarheid en mij verkondigt wat U van de Here Jezus ontvangt. Ik wil van U de rijkdommen van God ontvangen. Leer mij hoe ik met U kan leven.

Een mooie manier om jouw keuze voor vriendschap met de Heilige Geest woorden te geven, is de volgende proclamatie (Wie is de Heilige Geest?)Hierin geef je de Heilige Geest erkenning voor wie Hij is en je herinnert jezelf aan Zijn veelzijdige, ondersteunende rol in je leven. (Wist je dat er ook proclamatie-kaarten zijn over de vrucht, de gaven, de vervulling en de leiding de Heilige Geest?

DPM Wereldwijd…

 

22 september – NOORWEGEN

Bid om een toename van supporters die een hart hebben voor zendingswerk en graag willen geven.

Bid dat meer jeugdgroepen en hun leiders belangstelling krijgen voor Dereks onderwijs.

Onze facebookpagina

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email