24 augustus: Geestelijke voeding

   
   
   
 
DPM_logo

 
 

Weektekst:

Mijn oude mens is ter dood gebracht in Christus, zodat de nieuwe mens in mij zou opstaan.

Lieg niet tegen elkaar; u hebt toch de oude mens met zijn daden uitgetrokken, en u met de nieuwe mens bekleed, die vernieuwd wordt tot kennis, overeenkomstig het beeld van Hem die hem geschapen heeft.
(Kolossenzen 3:9,10)

Geestelijke voeding

24 augustus

We hebben geleerd dat de wedergeboorte, door Gods Woord, een compleet nieuwe natuur creëert in de menselijke geest – een nieuw soort leven. We zullen nu gaan kijken naar een ander groot effect van Gods Woord.

In ieder gebied van het leven geldt één onveranderlijke wet: zodra nieuw leven is geboren, is de eerste en grootste behoefte van dit nieuwe leven voeding, om het nieuwe organisme in leven te houden. Als een baby wordt geboren, is hij of zij meesta kerngezond, maar als hij of zij niet snel voeding krijgt, zal de baby verzwakken en sterven.

Dezelfde wet geldt in de geestelijke wereld. Als iemand wordt wedergeboren, verlangt de nieuwe geestelijke natuur die in die persoon is geboren, onmiddellijk geestelijke voeding om te kunnen leven en groeien. De geestelijke voeding waar God in heeft voorzien voor al zijn wedergeboren kinderen staat in zijn Woord. Gods Woord is zo rijk en gevarieerd dat het voeding bevat voor iedere fase van de geestelijke ontwikkeling. Gods voorziening voor de eerste stappen van geestelijke groei wordt beschreven in de eerste brief van Petrus. Nadat hij in het eerste hoofdstuk heeft geschreven over de wedergeboorte van het onvergankelijke zaad van Gods Woord, gaat hij verder: Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelachtigheid, afgunst en alle kwaadsprekerij. En verlang sterk, als pasgeboren zuigelingen, naar de zuivere melk van het Woord, om daardoor op te groeien (1 Petrus 2:1,2). Voor geestelijke baby’s in Christus is Gods voeding de zuivere melk van zijn eigen Woord. Deze melk is noodzakelijke brandstof om in leven te blijven en voor doorgaande groei.

Heer Jezus, dank U voor mijn nieuwe leven door Uw offer aan het kruis. Ik wijd me toe aan Uw Woord als bron van geestelijke voeding voor mijn leven en mijn groei als christen. Ik proclameer dat mijn oude mens ter dood gebracht is in Christus, zodat de nieuwe mens in mij is opgestaan en voortdurend blijft groeien door voeding uit Uw Woord. Amen.

Bron: De pijlers van het christelijk geloof (Boek)

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email