24 december – Een hart dat is vrijgemaakt

Woord uit het Woord – dag 93

Ik loop op de weg van uw geboden, want u hebt mijn hart vrijgemaakt. (Psalm 119:32 NIV)

Wat betekent het om vrij te zijn? Betekent het dat je gewoon altijd maar alles kunt doen wat je wilt? Dat je alle regels en beperkingen aan de kant gooit, en (daardoor) een zelfzuchtig, egoïstisch, eigenzinnig leven gaat leiden? Vrienden, ik zeg je, en ik spreek uit persoonlijke ervaring – uit mijn eigen leven en de levens van veel andere mensen die ik van tijd tot tijd heb begeleid – dat is geen echte vrijheid. Dat is slavernij. Als je bent overgeleverd aan je eigen wil, dan ben je een slaaf van jezelf, en een slaaf van de zonde.
Maar er bestaat echte vrijheid; die beleven we als God ons hart vrij maakt. De psalmist zegt: ‘U hebt mijn hart vrijgemaakt’. Wat is het bewijs daarvan? ‘Ik loop op de weg van Uw geboden’. Als we werkelijk bevrijd zijn door de genade van God en door de kracht van God, dan is dat niet om zelfgericht te gaan leven en ons eigen ding te doen, maar om in staat te zijn God te gehoorzamen. En dat te doen met grote blijdschap, met bereidwilligheid en niet met tegenzin, maar vrij en blij.
De psalmist zegt: ‘Ik loop op de weg van Uw geboden’. Ik probeer dan niet meer om excuses te vinden om maar niet te hoeven gehoorzamen. Maar ik verlang ernaar Uw wil te kennen. En als ik Uw wil ontdek, dan ga ik op die weg lopen. Er klinkt verlangen en enthousiasme in door, wat komt door het feit dat je niet zelfgericht bent, maar doordat je God vreugde geeft door Zijn wil te doen. De Bijbel zegt: ‘Wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid’.
Heer, wat is het toch heerlijk om vrij te zijn om U te aanbidden! Maak mijn leven, en de dingen die ik zeg, doe en denk, een voortdurend doorgaand aanbiddingslied voor U! Daarin ligt ware, blijvende vrijheid Heer. Ik ben U zo dankbaar dat Uw genade voortdurend door mijn leven heenstroomt naar anderen, zodat ik een loflied ben voor U! Dank U Heer! Amen.

 

DPM Wereldwijd

MYANMAR

• Bid om Gods bescherming en wijsheid voor het DPM-team hier; bid ook dat het werk zich uitbreidt.
• Onlangs heeft partnerbediening ‘Health Care Christian Fellowship’ een seminar gehouden voor 50 christelijke leiders, die Dereks boek Life-Changing Spiritual Power ontvingen. Bid dat dit onderwijs alle aanwezigen zal zegenen en toerusten, zodat zij daarna weer vele anderen zullen onderwijzen.

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email