26 oktober: Met hart en mond

 

DPM_logo

 

Weektekst:

Laten we onze belijdenis vasthouden

Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, die door de hemelen doorgegaan is, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan deze belijdenis vasthouden.(Hebreeën 4:14)

Met hart en mond

26 oktober

In het tiende hoofdstuk van Romeinen legt Paulus helder uit wat ervoor nodig is om gered te worden:

Maar wat zegt zij? Dicht bij u is het Woord, in uw mond en in uw hart. Dit is het Woord van het geloof, dat wij prediken: Als u met uw mond Jezus als Heere belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden (vers 8,9).

De basis voor redding is Gods Woord, en dat moet toegepast worden door middel van geloof. Vervolgens zijn er twee dingen die we moeten doen – het eerste met ons hart en het tweede met onze mond. We moeten geloven met ons hart, maar we moeten belijden, dus het uitspreken, met onze mond. Paulus vervolgt:

Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot zaligheid (vers 10).

Zie je dat er zonder belijdenis ook geen redding is? Het is goed om met je hart te geloven, maar geloof alleen is niet voldoende. We moeten niet alleen geloven met ons hart, maar het ook vrijmoedig belijden met onze mond, zodat onze woorden overeenstemmen met Gods Woord. Onze eerste geloofsbelijdenis brengt ons in relatie met Jezus als hogepriester, maar zijn voortdurende bediening voor ons als hogepriester hangt af van onze voortdurende belijdenis.

Dank U Jezus dat U de hogepriester bent van mijn belijdenis. Ik proclameer dat ik met mijn hart geloof in uw belofte van redding en dit belijd ik met mijn mond. Ik zal vasthouden aan mijn belijdenis. Amen.

Bron: Twelve steps to a good year, part 1 (CD)

 

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email