27 mei: ‘Ontdek je plekje’

 

DPM_logo

 
 

Weektekst:

 Jezus droeg onze afwijzing, opdat wij zijn aanvaarding van de Vader kunnen ontvangen 

Hij heeft ons tevoren voorbestemd om tot zijn kinderen aangenomen te worden door Jezus Christus, overeenkomstig het welbehagen van zijn wil, tot lof van de heerlijkheid van zijn genade, waarmee Hij ons aanvaard (of: begenadigd) heeft in de Geliefde

(Efeze 1:5,6)

______________________________________________________________

‘Ontdek je plekje’

27 mei

De vierde stap om aanvaarding te ontvangen, is het ontvangen van aanvaarding van medegelovigen. Dit betekent het vinden van je plaats in het lichaam van Christus.

Als christenen zijn we nooit geïsoleerde individuen. God ziet ons altijd in relatie tot onze medegelovigen. Die relatie is een van de manieren waarop onze aanvaarding op dagelijkse basis wordt uitgeleefd. Het is niet voldoende om door God de Vader in de hemel aanvaard te worden. Dat is pas de eerste stap, en uiteraard veruit de belangrijkste. Maar daarna moet die aanvaarding duidelijk worden in onze relatie met medegelovigen.

Gelovigen zijn aan elkaar verbonden in één lichaam, en iedere gelovige is een lichaamsdeel. Niemand kan tegen zijn medegelovigen zeggen: ,,Ik heb jou niet nodig.” We hebben elkaar allemaal nodig. God heeft het lichaam op zo’n manier geschapen dat de leden ervan afhankelijk van elkaar zijn. Niemand kan op zichzelf volledig en compleet functioneren. Dat geldt voor ons allemaal, dus ook voor jou. Je moet je plaats vinden in het lichaam van Christus. Jij hebt de andere leden nodig, en zij hebben jou nodig. Je plaats vinden in het Lichaam maakt je aanvaarding door God tot een dagelijkse ervaring.

Als jouw hart ook naar God roept om die betrokkenheid bij zijn lichaam te ervaren, bid dan volgende gebed: ,,Heer, ik verlang ernaar om in uw huis en uw gezin te zijn. Ik wil deel uitmaken van een geestelijke familie van toegewijde gelovigen. Als hiervoor blokkades zijn in mijn leven, vraag ik U deze weg te nemen. Leid me naar een groep waar dit verlangen vervuld kan worden, en help mij om me daaraan toe te wijden. In de naam van Jezus. Amen.”

______________________________________________________________
Dank U Jezus voor uw werk aan het kruis. Ik proclameer dat ik open ben om mijn plaats in het lichaam van Christus te vinden, zoals ik net gebeden heb. Ik proclameer dat Jezus mijn afwijzing onderging opdat ik zijn aanvaarding van de Vader kan ontvangen. Amen.
Bron: Rejection; cause and cure

______________________________________________________________

Gratis meer lezen over dit onderwerp? Op onze website vind je onder het kopje Bijbelstudies de studie Bestemd om op te staan – Gods plan voor herstel van het Lichaam van Christus. 
Deze studie beschrijft dat onze onderlinge relaties zijn als de gewrichten van het Lichaam; als deze niet goed zijn, dan wordt het Lichaam geremd in haar bewegingsvrijheid en stopt de groei!

 
Klik hier voor de bijbelstudie 

______________________________________________________________
Gods levende Woord

Klik hier voor meer info en bestellen

Uit het boek: Gods levende woord    

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email