29 augustus: Gezin: delen in de levensbron

 

 
DPM_logo

 

Weektekst:

Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon of dochter door Hem geadopteerd te worden.

Hij heeft ons tevoren voorbestemd om tot zijn kinderen aangenomen (of: geadopteerd) te worden door Jezus Christus, overeenkomstig het welbehagen van zijn wil.
(Efeze 1:5)

Gezin: delen in de levensbron

29 augustus

We zijn allemaal deel van Gods gezin omdat we allemaal één en dezelfde Vader hebben. Jezus is onze oudere broer en we maken allemaal deel uit van hetzelfde gezin. Als ik nadenk over het gezin van God, word ik altijd herinnerd aan een bepaald incident dat plaatsvond in de kerkgeschiedenis. Het waren de dagen dat een aantal christenen in de Schotse Hooglanden hevig werden vervolgd door het Engelse leger. Op weg naar een geheime samenkomst werd een Schotse vrouw gearresteerd door een Engelse politieman, die haar vroeg waar ze naartoe op weg was. Ze wilde niet liegen, maar ook haar medegelovigen niet verraden. Ze deed een schietgebedje om wijsheid. Toen zei ze tegen de politieman: ,,Mijn oudere broer is gestorven, en ik ben op weg naar het huis van mijn Vader om te luisteren naar het voorlezen van zijn testament.”

Dat was een geweldig geïnspireerd en volkomen waar antwoord. Jezus is de oudere broer, God is onze Vader en we gaan naar het huis van de Vader.

Wat is het onderscheidende kenmerk van een gezin? Het feit dat ze een gemeenschappelijke levensbron hebben. God de Vader is de levensbron voor ons allemaal, en samen vormen we zijn gezin. Dat is geen instituut, geen organisatie, maar een levensbron die we samen delen.

Wat wordt er van ons, als gezinsleden van God, verwacht? Wederzijdse aanvaarding. Jezus noemt ons zijn broers, omdat God ons zijn kinderen noemt. Als God onze medechristenen zijn kinderen noemt, dan noemen wij hen broer of zus. Dat is niet altijd gemakkelijk. Je vrienden kun je zelf uitkiezen, maar je familie niet. Toch moeten we elkaar aanvaarden en liefhebben.

Dank U Vader, dat ik uw kind ben. Ik proclameer dat ik deel uitmaak van Gods gezin, met God als mijn Vader en Jezus als mijn oudere broer. Ik kies ervoor mijn broers en zussen lief te hebben. Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon/dochter door Hem te worden aangenomen. Amen.

Bron: Seven pictures of God’s people, part 2 (CD)

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email