29 juli: Een persoonlijke vraag…

DPM_logo

Thema: Ons antwoord: onbegrijpelijke liefde

Een persoonlijke vraag…

29 juli   

De afgelopen periode hebben we nagedacht over Gods overvloedige, onbegrijpelijke, ‘verkwistende’ liefde. Nu we onze studie hierover afsluiten, wil ik je een persoonlijke vraag stellen. Heeft de Heilige Geest jou ooit zó in je hart aangeraakt, dat jij in je toewijding en liefde aan Hem ook buitengewoon, overvloedig en zelfs ‘onbegrijpelijk’ durfde zijn? Je kunt niet in directe zin, zoals deze vrouw, iets voor Jezus doen, want Hij is in de hemel. Maar je kunt wel – in navolging van Maria – iets doen voor Zijn Lichaam, Zijn kinderen hier op aarde.

 

Deze boodschap wordt ook via de radio uitgezonden naar veel onbereikte gebieden op aarde; naar China, India, delen van Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika, het Midden Oosten en de eilanden in de Atlantische Oceaan. Veel van de luisteraars, waarschijnlijk het merendeel, zijn straatarm. Niet weinigen daarvan hebben niet eens lakens op hun bed. Sterker nog, het grootste deel hééft niet eens een bed. Ze slapen op een mat of kleedje op de vloer. Velen hebben geen schoenen aan hun voeten en kunnen al helemaal niet kiezen wat ze willen eten. Wij zijn zelf zo gewend ons af te vragen wat we vandaag eens zullen eten, maar realiseren we ons ook dat de wereld vol is met mensen die deze keus nooit hebben? Een deel heeft zelfs helemaal geen voedsel.

 

Wil jij helpen deze mensen te bereiken? Wil je iets doen voor het lichaam van Christus? Als de Heilige Geest jouw hart aanraakt met deze boodschap, reageer je dan net zoals Maria? Durf jij voor mensen ‘onbegrijpelijk’ te zijn, niet met het verstand te volgen? Durf jij buiten de normale paden te treden in jouw reactie op Gods onbegrijpelijke liefde?

 

Er zijn vele organisaties en kerken, die als Lichaam van Christus hier op aarde uitreiken naar mensen in nood. Durf in je ondersteuning van dit soort werken eens te reageren met het hart van Maria! Religieuze mensen zullen misschien kritiek op je hebben, maar Jezus zal je verhogen!

Hemelse Vader, dank U wel voor de overvloed die U mij geeft, en dat ik daarvan overvloedig en ruimhartig mag uitdelen om ook anderen te laten delen in Uw voorziening! Heer, dank U wel voor Uw genade en zorg voor mij. Ik heb U lief! Amen.
 

Een boek waarin Derek het thema van Gods voorziening heel inspirerend en begrijpelijk uitlegt, is het boek De Belofte van Voorziening. Dit boek verandert je kijk op bezit totaal en verrijkt je met de zegen van het geven.

DPM Wereldwijd…

29 juli – VERENIGDE STATEN

DPM sluit zich aan bij de ‘Ontsteek Amerika’ conferentie die op 31 juli en 1 augustus gehouden wordt in Shreveport, Louisiana. Universiteitsstudenten komen samen om God te zoeken voor een geestelijke opwekking op de universiteitscampussen in het land.

DPM-V.S. sponsort een groep deelnemende studenten en voorziet ook in materiaal voor verspreiding. Bestuursvoorzitter Ron Ross en zijn vrouw Kathy zijn onder de aanwezigen.

Bid dat de Heer op een machtige wijze zal bewegen in de levens van deze jonge mensen, en hen zal gebruiken om een geestelijke honger te laten ontstaan op hun campussen.

Bid dat Dereks onderwijs een grote invloed en impact zal hebben op de levens van deze studenten.

Onze facebookpagina

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email