29 juni: Leven in de Zoon

 

DPM_logo

 

Weektekst:

Ik ben gerechtvaardigd door geloof

Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God, door onze Heere Jezus Christus.
(Romeinen 5:1)

 

Leven in de Zoon

29 juni

Door ons geloof in het plaatsvervangend sterven van Jezus Christus voor ons, door Hem de schuld van onze zonden te laten dragen, ontvangen we  rechtvaardigheid door geloof. In die rechtvaardigheid kan ik God, de dood en de eeuwigheid onder ogen komen zonder angst en beven. 

In zijn eerste brief schreef de apostel Johannes: En dit is het getuigenis, namelijk dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet. Deze dingen heb ik geschreven aan u die gelooft in de Naam van de Zoon van God, opdat u weet dat u het eeuwige leven hebt en opdat u gelooft in de Naam van de Zoon van God.

God heeft een getuigenis aan alle mensen gegeven dat Hij ons eeuwig leven aanbiedt. Dit leven is in de persoon van zijn Zoon, Jezus Christus. Als we Jezus Christus ontvangen, dan hebben we in Hem eeuwig leven ontvangen. 

Zie je dat dat dit gedeelte in de tegenwoordige tijd staat? Wie de Zoon heeft, heeft het leven. Het is niet iets wat pas gaat gebeuren na het sterven. Het is iets wat nu al gebeurt in ons leven op aarde. Als je wacht op de dood voor je dit leven wilt ontvangen, heb je te lang gewacht. Regel het nu! Wie de Zoon heeft, heeft het leven. Verzeker je ervan dat je dat leven hebt.

Dank U Jezus voor uw offer. Ik proclameer dat ik het leven nu al heb ontvangen, omdat ik de Zoon heb. Dank U dat ik ben gerechtvaardigd door geloof! Amen.
Bron: Victory over death, part 3 (CD)
 
Mensen die kampen met angst voor de ziekte en dood, hebben leven nodig! Dat leven is te vinden in Jezus, die zelf het leven is en in jou en mij woont! De proclamatie ‘Overwinning over de dood is een krachtig wapen als je worstelt met angst voor de dood!

Uit het boek: Gods levende woord  

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email