3 april: Met heiligheid getooid

 

 
DPM_logo

 
Thema: Geestelijke schoonheid
_______________________________________________________________________

Met heiligheid getooid

3 april

In Psalm 110:3 vinden we de beschrijving van Gods volk aan het einde der tijden.

Uw volk is zeer gewillig (de werkelijke betekenis is: bereidwillige offers, volkomen toegewijde offers, die gelegd worden op het altaar van Gods heiligheid) op de dag van Uw kracht, getooid met heilig sieraad; uit de baarmoeder van de dageraad is voor u de dauw van Uw jeugd.

Als er iets is wat me aantrekt door haar schoonheid, dan is het de zon die opgaat boven fris gebladerte en gras. Terwijl zij opkomt, begint iedere kleine druppel dauw te glinsteren in het zonlicht. Dat is wat heiligheid is in de geestelijke wereld. Gods volk komt uit de ‘baarmoeder van de ochtend’ in ‘schoonheid van heiligheid’, voor deze laatste grote manifestatie van Zijn heerlijkheid en kracht in Zijn volk.

Laten we een zeer mooi gedeelte bestuderen in de eerste brief van Petrus – een gedeelte dat specifiek gericht is aan christelijke vrouwen. Hier wil ik graag bij opmerken dat ik vind dat sommige predikers en denominaties overdreven veel aandacht richten op wat de Bijbel leert over vrouwen, zonder stil te staan bij wat de Bijbel leert voor mannen. Daarom is het begrijpelijk dat sommige dames de neiging hebben om negatief te reageren op die nalatigheid. Ik wil ervoor waken diezelfde fout hier te maken. Dit vers spreekt over het sieraad van heilige vrouwen.

Uw sieraad moet niet bestaan in iets uiterlijks: het vlechten van het haar, het dragen van gouden sieraden of het aantrekken van mooie kleren… (1 Petrus 3:3)

Hoewel ik geloof dat iedere christen de opdracht heeft om netjes, schoon en acceptabel te zijn in de manier waarop hij of zij zich kleedt, is dat niet waar het echt om gaat. De verzen 4 en 5 maken dat duidelijk:

maar uw sieraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sieraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is voor God. Want zo tooiden zich voorheen ook de heilige vrouwen, die op God hoopten. (1 Petrus 3:4-5)

Er is een sieraad van heiligheid in de verborgen mens, in het hart, namelijk een ‘zachtmoedige en stille geest’. Omstanders waarderen het niet altijd, maar in de ogen van God is het ongelooflijk kostbaar. Wil jij zo door de Heer beschouwd worden? Als dat je verlangen is, bid dan het volgende gebed:

________________________________________________________________________
Vader, dank U dat deze boodschap over heiligheid in Uw Woord zo duidelijk is, zo indringend en zo ondubbelzinnig. Ik wil open staan voor de waarheid, ik zal me er niet van afkeren. Wanneer Uw Geest van genade tot me spreekt over heiligheid, dan ben ik bereid te luisteren en mezelf te verootmoedigen. Ik weet, Heer, dat U graag woont bij de nederigen en  degenen die vol zijn van berouw. Ik bid voor Uw volk, voor mijzelf en voor anderen, dat als U naar ons kijkt, U vanaf deze dag ons zult zien in de schoonheid van heiligheid. 

 


Uit: Heiligheid is geen optie
Klik hier voor meer info en bestellen 

 
________________________________________________________________________

 
In het boek Waarom God jou belangrijk vindt legt Derek Prince uit hoe je jezelf – dus ook Gods heiligheid in jou – kunt ontdekken in de spiegel van Gods Woord. Ook de video en het artikel 
Besef je hoe waardevol je bent helpt je beseffen hoe bijzonder God jou heeft gemaakt.
 

 

 

DPM Wereldwijd…  
 
3 april – DUITSLAND 
Deze maand worden er in het hele land meetings in kerken gehouden en DPM-directeur Dan Tracy spreekt tijdens sommige daarvan. Bid dat honderden nieuwe mensen met het werk en Dereks Bijbelonderwijs in 
aanraking komen. 
Bid om Gods overvloedige voorziening voor de huisvesting van de verwachte nieuwe uitbreiding in 2014. 

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email