3 december: Succes in de wedloop

 

 
DPM_logo

Weektekst:  

Ik zal met volharding de wedloop lopen 

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.
(Hebreeën 12:1)

Succes in de wedloop
3 december

De negende ‘laten wij’-stelling uit Hebreeën staat in het eerste vers van Hebreeën 12:

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.

Deze tekst bevat zelfs twee ‘laten wij’-zinnen, maar als we naar het Griekse origineel kijken, ontdekken we dat de eerste zin eigenlijk niet in die vorm gesteld staat. Wat er eigenlijk staat is: ,,Terwijl we alle last naast ons neerleggen, laten wij met volharding de wedloop lopen.” 

De ‘laten wij’-tekst waar we ons op concentreren is daarom het tweede deel van de zin: laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.

Hier en op andere plaatsen in het Nieuwe Testament wordt ons leven als christen vergeleken met een hardloopwedstrijd. Deze vergelijking houdt in dat er een specifiek parcours voor ons is uitgestippeld. Succes in ons leven als christen betekent dat we finishen in deze wedloop, volgens de regels van het spel. Kijkend naar de wedstrijd die voor ons is uitgestippeld, moeten we goed begrijpen dat er vier vereisten zijn om de race te kunnen uitlopen. Ze worden allemaal beschreven in de Bijbel : 1. De juiste houding in ons denken; 2. Zelfbeheersing; 3. Volharding; 4. Onze ogen gefocust op Jezus. Als we deze vereisten in gedachten houden, kunnen we de race uitlopen en het geloof behouden.

Dank U Vader dat U me helpt volharden. Ik proclameer dat ik de juiste mentale houding koester, zelfbeheersing oefen, volharding toon en mijn ogen op Jezus gericht houd, zodat ik het geloof behoud. Ik zal met volharding de wedloop lopen. Amen.

Bron: Twelve steps to a good year, part 3 (CD) 

Uit het boek: Gods levende woord 
 
Nu weer verkrijgbaar als herziene herdruk!
 

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email