30 augustus: Het beste gezin van het heelal

 

DPM_logo

 
 

Weektekst:

Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon of dochter door Hem geadopteerd te worden.

Hij heeft ons tevoren voorbestemd om tot zijn kinderen aangenomen (of: geadopteerd) te worden door Jezus Christus, overeenkomstig het welbehagen van zijn wil.
(Efeze 1:5)

 

Het beste gezin van het heelal

30 augustus

Soms hebben we met onze aardse ouders problemen die niet opgelost kunnen worden. Het kan zijn dat je ouders je nooit hebben gewild, of misschien niet eens van
elkaar hielden, laat staan van jou. Hoe pijnlijk dit ook is, als je tot God komt en Hem leert kennen als Vader, dan wordt de pijn milder.  Door Jezus Christus word je dan namelijk lid van het beste gezin van het heelal – en God kent geen tweederangs kinderen.

 

Gods gezin is het beste gezin. Geen enkele familie is ermee te vergelijken. Zelfs als jouw eigen familie niet voor je zorgde – misschien heeft je vader je afgewezen, had je moeder nooit tijd voor je, of heeft je echtgenoot nooit genegenheid voor je getoond – God wil jou wel. Je bent aanvaard en geliefd, en het voorwerp van Gods bijzondere zorg en liefde. Alles wat God in het universum doet, draait om jou.

Als God zegt dat we aanvaard zijn, dan bedoelt Hij niet dat we worden getolereerd. We zijn Hem nooit tot last. We kunnen Hem nooit blijvend boos maken of Hem storen in waar Hij mee bezig is. We nemen nooit teveel tijd van Hem in beslag. Het enige wat Hij niet leuk vindt, is als we te lang bij Hem wegblijven. Hij verwelkomt ons graag en met liefde.

Dank U Vader, dat ik uw kind ben. Ik proclameer dat door bij Jezus Christus te komen, ik deel ben geworden van het beste gezin van het heelal. God verwelkomt me, want in zijn liefde heeft mijn Vader mij uitverkoren om als zijn zoon/dochter te worden aangenomen. Amen.

Bron: How to overcome rejection and betrayal (CD)

Op Youtube staat een proclamatie die je kunt beluisteren: De liefdesbrief van de Vader. Dit zijn vele Bijbelteksten die je doordringen van Vaders liefde, zorg en aandacht voor jou.
Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email