30 mei: Eeuwig bij God

DPM_logo

 
 

Weektekst:

Jezus werd door de dood afgesneden, opdat wij voor eeuwig met God verbonden kunnen zijn 

Hij werd uit het leven weggerukt, met de dood gestraft om de zonden van mijn volk.
(Jesaja 53:8, GNB) 

Wie zich echter met de Heere verbindt, is één geest met Hem
(1 Korinthe 6:17)

____________________________________________________________________________________________________________

Eeuwig bij God

 

30 mei

Het derde aspect van het leven dat we in Christus hebben ontvangen, is het genieten van het werk van Jezus in de eeuwigheid – een eeuwigheid die we doorbrengen in de aanwezigheid van God. 

Want de Heere zelf zal met een geroep, met een stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd met de Heere zijn (1 Thessalonicensen 4:16,17). 

Het genot van verlossing is de eeuwigheid in Gods tegenwoordigheid. De laatste twee hoofdstukken van Openbaring beschrijven de eeuwigheid in Gods aanwezigheid. 

En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is  (Openbaring 21:1,2). 

Persoonlijk geloof ik dat het nieuwe Jeruzalem de Kerk voorstelt die uit de hemel neerdaalt. En dit is Gods permanente verblijfplaats. Een van de ultieme doelen van God in de Kerk is om een verblijfplaats te hebben waar Hij permanent kan wonen. In vers 3 staat: En ik hoorde een luide stem vanuit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen zijn volk zijn, en God zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
___________________________________________________________________________________________

Dank U Jezus, voor uw werk aan het kruis. Ik proclameer dat ik de eeuwigheid met God in de hemel mag doorbrengen, in plaats van verstoten te worden, omdat Jezus door de dood werd afgesneden, opdat ik voor eeuwig met God verbonden kan zijn. Amen.
Bron: Spiritual Conflict, vol. 2: God’s secret plan unfolds: Jesus tasted death in all its phases (CD)
Gods levende Woord
Uit het boek: Gods levende woord  

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email