1 oktober – Betrouwbaar in kleine dingen

Woord uit het Woord – dag 8
Wie betrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote. Wie onbetrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote. (Lukas 16:10 HTB)
Merk op dat de kleine dingen het eerst genoemd worden, en daarna de grote. Als je wilt dat God of mensen verantwoordelijkheid aan je toevertrouwen, dan moet je trouw ontwikkelen in het kleine. Ontwikkel stiptheid. Wees stipt in het beantwoorden van brieven. Wees stipt in het houden van je beloften, ook al lijken ze om nog zulke onbelangrijke dingen te gaan, want er is een God Die jou ziet. Hij beoordeelt je karakter. Hij wil weten of Hij jou grote dingen kan toevertrouwen.
Er zijn mensen die beschikken over veel woorden en veel diploma’s, maar die nooit echte resultaten laten zien. Ook als je iemand zoekt om bij je te werken of om met jou samen te werken, dan moet je niet alleen letten op de grote woorden en de diploma’s. Let erop hoe die persoon zich gedraagt in het omgaan met de kleine dingen. Kijk hoe hij met kleine, schijnbaar onbelangrijke taken omgaat. Beoordeel hem of haar op zijn of haar gedrag als hij denkt dat niemand het ziet, en als het om onbelangrijke zaken lijkt te gaan.
Feit is dat als iemand trouw is in kleine dingen, hij het ook zal zijn in grote. Als iemand niet trouw is in de kleine dingen, vertrouw hem dan ook niet de grote toe. Dat betreft de mensen met wie je wilt samenwerken, en dat betreft ook jezelf. En het is ook de manier waarop God jou beoordeelt, en onderzoekt wat je werkelijk waard bent.
Hij let op je in de kleine dingen en beoordeelt je op basis daarvan.
Hemelse Vader, U die Uw hele schepping bestuurt tot in het kleinste detail, wilt U me helpen om trouw te zijn in het kleine. Maakt U mij bekwaam om alles wat U me toevertrouwt, tot bloei te brengen tot in het kleinste detail goed te verzorgen, om zo Uw naam te eren. Amen.

 

Video: ‘a word from the Word’
Bovenstaand onderwijs is een vertaling van de – door Derek voorgelezen – ‘word form the Word’ radio-uitzendingen. Dit korte woord van Derek is onder prachtige videobeelden van het land Israël gezet.
Je kunt de video van vandaag hier bekijken
‘Wees volmaakt’
‘Wees volmaakt’, stimuleert en helpt je vanuit Gods Woord om te groeien in trouw, discipelschap en accuratesse.

 

DPM Wereldwijd
INTERNATIONAAL
Bid voor de directeuren, staf en zendingswerkers
(en hun gezinnen) van de meer dan 50 DPM-kantoren. Een aantal van hen worstelt met kanker, andere ernstige gezondheidsproblemen, en verschillende crisissituaties. Bid voor hen allen om een goede gezondheid en om kracht, gunst, voorziening, zalving en bescherming; bid dat DPM wereldwijd een kankervrij gebied zal zijn. (Een lijst met DPM-kantoren en –directeuren staat op onze
website.)

Reacties (2)

 • Wim de Water

  |

  Is er iets mis met de app? Vanaf 1 okt. j.l. ververst de app niet meer.

  • Aron Pols

   |

   Goedemorgen Wim, bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren. Er doen zich inderdaad problemen voor met de dagelijkse overdenkingen in de app. Het is voor nu opgelost. We gaan iemand naar dit probleem laten kijken. Excuses voor het ongemak! – Team DPM

Reacties zijn gesloten

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email