31 oktober: Elke hindernis verwijderen

 

 
DPM_logo

Weektekst:

Ik zal vrijmoedig dichtbij de troon van genade komen

Laten wij dan met vrijmoedigheid toegaan tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.
(Hebreeën 4:16)

Elke hindernis verwijderen

31 oktober

In de Bijbel staat:
Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen (1 Johannes 3:20). We moeten niets voor God achterhouden, maar open en eerlijk naar Hem zijn. We moeten oprecht iedere overtreding, elke zondige gedachte en tekortkoming belijden. Maar dan, als alles is beleden, moeten we ook de volledige vergeving en reiniging aanvaarden, want we weten dat God onze zonden niet zal onthouden of ze tegen ons zal gebruiken. En dan kunnen we zonder veroordeling tot Hem komen.

 

Paulus schreef in 1 Timoteüs 2:8 over gebed: Ik verlang dat de mannen overal bidden, hun heilige handen opheffend, zonder woede of twijfel(NASB). We moeten wegblijven bij die duistere innerlijke emoties en houdingen die onze toegang tot God in de weg staan. Woede en twijfel moeten uit ons leven verbannen worden. In de Bijbel staat dat als we twijfelen, we veroordeeld worden (zie Romeinen 14:23). We kunnen niet in Gods aanwezigheid komen met innerlijke veroordeling. In de Bijbel staat:

Maar laat hij er in geloof om vragen en daarbij niet twijfelen. Immers, wie twijfelt, lijkt op een golf van de zee, die door de wind voortgestuwd en op- en neergeworpen wordt. Want zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere. Hij is een dubbelhartig man, onstandvastig in al zijn wegen (jakobus 1:6-8).

We moeten de hele kwestie van schuld zien kwijt te raken, samen met elke negatieve of verkeerde kijk op onszelf en anderen. We mogen vrijmoedig dichtbij komen. Onthoud dat het een troon van genade is waar we heengaan, en genade heerst met God. We komen niet bij God om gerechtigheid, maar om genade.

Dank U Heer dat ik vrijmoedig tot U mag komen. Ik proclameer dat ik elke veroordeling, woede, twijfel, en iedere andere hindernis weg doe uit mijn hart, om vrijmoedig tot de troon van genade te komen. Amen.

Bron: Praying to change history: seven basic conditions for answered prayer (CD)

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email