6 augustus: Trouw begint in het kleine

DPM_logo

Thema: Stabiele geestelijke ontwikkeling

Trouw begint in het kleine

  6 augustus

We hebben de afgelopen tijd gezien hoe echte, ongeveinsde liefde voor God (die gevoed wordt door Zijn overvloedige, buitensporige liefde voor ons, waar we de vorige maand bij stilstonden) ook inhoudt dat we willen ‘uitmunten in het goede’. Gisteren zagen we twee negatieve voorbeelden, waarbij christenen juist niet accuraat en ‘uitmuntend’ waren in hun omgang met financiën, afspraken en verantwoordelijkheden.

Het principe dat je niet minder, maar juist méér inzet en betrouwbaarheid mag verwachten van discipelen van Jezus, geldt voor elke baan of activiteit die een christen heeft en waarmee hij in zijn levensonderhoud voorziet. Of een christen nu leraar, dokter, verpleegkundige, kelner, hovenier, timmerman of conciërge is, het maakt niet uit welk beroep hij heeft, hij zou altijd voortreffelijk werk moeten leveren naar zijn beste kunnen. Hij of zij moet nauwkeuriger, betrouwbaarder en efficiënter zijn dan een niet-christen. Hij heeft immers meer kracht tot zijn beschikking dan iemand die de Heer niet kent.

Persoonlijk geloof ik dat de Heer iemand die door eigen schuld mislukt is in zijn seculiere baan, nooit zal roepen voor fulltime geestelijk werk. Iemand moet zichzelf eerst bewijzen in een seculiere baan voordat God hem grotere geestelijke verantwoordelijkheid en invloed kan toevertrouwen. Trouw begint in het kleine en in de gewone dingen van het leven; pas daarna wordt ze zichtbaar in de grotere en geestelijke dingen. Jezus zet dit principe duidelijk neer in Lucas 16:10-11:

Wie trouw is in het minste, is ook in het grote trouw. En wie onrechtvaardig is in het minste, is ook in het grote onrechtvaardig. Als u (christenen) dan wat betreft de onrechtvaardige Mammon (je wereldlijke en materiële verplichtingen) niet trouw bent geweest, wie zal u het ware toevertrouwen (grotere verantwoordelijkheid op geestelijk gebied)?

  Add a description


Uit: De eerste mij 
DPM Wereldwijd…

6 augustus – KOEWEIT

Bid om kracht en leiding voor de DPM-medewerkers die een bediening hebben in de werkkampen van Koeweit, en Dereks materialen in het Urdu en Punjabi gebruiken.

Bid dat Dereks materiaal de nieuwe gelovigen in dit land zal bemoedigen en hun geloof zal versterken.

Onze facebookpagina

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen

Send a test version of your email to yourself, and to others including a personal message. Up to  5  addresses may be entered separated by a comma “,”.

Email Address(es):
(Separate multiple addresses with a comma “,”)
Personal Note:

View Printable Version View Printable Version

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email