6 oktober: Als je het beste wilt van God…

Thema: Laat God voor je kiezen

Als je het beste wilt van God…

leaf-macro.jpg

6 oktober

Gisteren lazen dat we alleen moeten ontvangen wat God ons geeft, ons erfdeel. We moeten niet zelf gaan kiezen en graaien naar wat we graag willen, we mogen het erfdeel ontvangen dat God voor ons heeft gekozen. Hij heeft voor ons het beste gekozen. Dan zullen we tot rust komen.

 

Jezus zegt in de Bergrede: Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven (Matteüs 5:5). Ze hoeven de aarde niet zelf te grijpen, want ze zullen haar erven. Met de graaiers zal worden afgerekend. Er zal een eind komen aan alle graaiers, de vrekken, de meedogenlozen, de hooghartigen, de gewelddadige, zelfgerichte en slechte mensen. De Bijbel zegt dat die niet meer zullen zijn. Je zult ze nergens kunnen vinden. De zachtmoedigen daarentegen, zullen de aarde beërven. Het is zo belangrijk om God voor ons te laten kiezen en te begrijpen dat wat de Vader gegeven heeft, groter is dan alles.

 

Deze studie, ‘Als je het beste wilt van God…’ wil ik besluiten met een uitspraak die ik ooit eens hoorde: ,,God geeft het beste aan de persoon die de keus aan Hem laat…” Ben jij bereid jouw keuzes over te laten aan je Vader?

 

Ten slotte wil ik de acht vereisten om het beste van God te ontvangen, die we in de afgelopen periode besproken hebben, nog eens opsommen:

 

1. Zet je hart inderdaad op het beste van God. Ga niet voor minder.

 

2. Richt je op Jezus.

 

3. Overdenk Gods rijke, levende Woord.

 

4. Ontwikkel vriendschap met de Heilige Geest, de beheerder van alle hemelse rijkdom.

 

5. Leer te luisteren naar Gods stem en gehoorzaam onmiddellijk.

 

6. Wees nauwkeurig in wat je hoort.

 

7. Maak je drukker om het eeuwige, dan om tijdelijke dingen; stel de juiste prioriteiten.

 

8. Laat God voor je kiezen.

Vader, dank U wel, dat U het beste voor mij al gekozen heeft. Ik wil daarom mijn keuzes aan U overlaten. Wilt U mij helpen om niet te verslappen, maar te blijven najagen wat U voor mij heeft, en honderdvoudig vrucht te dragen.

 

Uit het boekje: Als je het beste wilt van God

 Wil je de overdenkingen van afgelopen tijd snel terug kunnen vinden, of iemand anders zegenen met ‘het beste van God’? Zet dan dit gelijknamige boekje in je boekenkast, of laat ons het als cadeautje (op jouw kosten;-) naar iemand toesturen als bemoediging.


DPM Wereldwijd…

TURKIJE

Bid dat er meer deuren open gaan om Dereks onderwijs te delen in Turkije middels verschillende media, te beginnen met het uitzenden van zijn boodschappen in het Turks via lokale Christelijke t.v.-kanalen.

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email