Shop Doneer

De namen van God


Toen we God in gebed vroegen welk onderwerp we moesten kiezen voor de volgende nieuwe cursus, stond ‘de namen van God’ niet op ons lijstje. Toch sprak Hij over deze cursus. Toen we Hem vroegen waarom, antwoordde Hij: ‘Omdat Ik wil dat mensen Mij leren kennen.’ Het gaat God niet om kennis, maar om kénnen. Daarom hebben we onze menselijke plannen omgegooid en zijn we aan de slag gegaan met deze nieuwe cursus over de namen van God.

Gods namen
In de Bijbel openbaart God Zichzelf door Zijn namen die ons heel veel leren over Zijn karakter. Hij maakt Zichzelf onder andere bekend als ‘El Elohim’, ‘JHWH Jireh’, ‘JHWH Raphah’, ‘JHWH Roï’, ‘JHWH Nissi’, ‘JHWH Tsidkenu’, ‘JHWH Shammah’ en ‘JHWH Shalom’. Maar wat betekenen deze namen en welke diepte schuilt er in? Deze en andere verbondsnamen worden uitgelegd en bestudeerd in deze nieuwe cursus.

Deze cursus gaat niet over jou, maar over God. Hij staat centraal om wie Hij is. En wie Hem leert kennen in de volle rijkdom van wie Hij is, wordt bemoedigd op een heel diep niveau en wordt onvermijdelijk een bron van bemoediging voor anderen.

Hoe werkt de cursus?

De lessen
Elke week komt er online een les beschikbaar, die je maakt op een moment dat het jou goed uitkomt. De les begint met een korte introductie-video over het thema van die les. Vervolgens maak je de les waarin vragen worden afgewisseld met lezen, kijken, luisteren, en proclamaties uit Gods Woord. Een les kost je ongeveer een uur tot anderhalf uur. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie – dus er is geen tutor die je werk nakijkt. De lessen worden verlevendigd met o.a. korte videofragmenten, proclamaties uit Gods Woord en liederen, die de stof dichterbij brengen.

Vragen
Natuurlijk kun je al je vragen aan DPM stellen, via het forum, per e-mail of telefoon.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- euro kun je dus in principe meedoen als je de boeken al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

  • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
  • Cursus: De cursus kost ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
  • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
    - Boek 'De namen van God'
    - set van 5 proclamatiekaarten (optioneel*): Naam boven alle naam, Ik Ben, Mijn God voorziet, U bent mijn geneesheer, De Heer is mijn Herder

*De proclamatiekaarten zijn ook in de cursus opgenomen. We raden echter aan om ze mee te bestellen, zodat je de Bijbelteksten constant bij de hand kunt hebben.

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de cursus en de materialen bestellen. Deze kunt u afrekenen in onze webshop. Vervolgens ontvangt u een mail met de toegangscode voor de cursus en een link naar de cursuswebsite.

Benodigd:
# Titel Soort Prijs
Administratiekosten cursus De namen van God cursussen € 5,00
Serie: Leren in de stilte - De Namen van God boeken € 12,00
Set proclamatiekaarten NVG kaarten € 4,50

Gift voor cursus (in cijfers)