Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Man en vader


Deze geheel vernieuwde cursus kun je op je eigen tempo volgen, eventueel samen met een groep andere mannen uit je gemeente of vriendenkring (hiervoor is een extra handout beschikbaar).

INVESTEER IN JE GEZIN!

Ben je een echtgenoot en/of vader?
Laat je toerusten voor die prachtige, uitdagende taak als vertegenwoordiger van God de Vader in je gezin!

Steeds meer mannen ontdekken de enorme waarde van een gezond functionerend gezin, vanuit Gods liefde, dagelijks stimulans en waarheid. En die waarde reikt veel verder dan alleen jullie eigen vervulling en bestemming vinden als gezin; de wereld om ons heen schreeuwt om voorbeelden, om echt geestelijk en natuurlijk vaderschap dat zijn oorsprong vindt in Gods vaderliefde!

Deze cursus – gebaseerd op Derek Prince’ boek en videopreek Man & Vaderrust je toe om in je huwelijksrelatie en vaderschap een echte ‘zoon van je hemelse Vader’ te worden en namens Hem je vrouw en kinderen lief te hebben en te leiden naar Gods Vaderhart. Samen met tientallen andere mannen investeer je bijna twee maanden om wekelijks bezig te zijn met Gods waarheid over je gezin; interactief, met zelfstudie door vraag en antwoord, video-clips en instructies, chat en gebed…

De Man & Vader Internetcursus bestaat uit 8-10 lessen, in 8-10 weken. Elke les duurt, inclusief lezen en bekijken van video’s, maximaal anderhalf uur.

Thema’s die aan de orde komen:

Het huwelijksverbond
De rollen van man & vrouw
De vreze des Heren & Geestelijke autoriteit
Gods vaderschap, jouw basis
Seksualiteit
De vader als priester, profeet & koning van zijn gezin
Als vaders falen – een nieuw begin
Geestelijke vaders

Hoe werkt de cursus?

De lessen – Elke week komt er een volgende les beschikbaar, die begint met een korte introductievideo over het thema van die week. Vervolgens maak je de les aan de hand van videofragmenten en stukjes uit het boek. Er zijn ook elke les proclamaties uit Gods Woord, die je helpen om de kracht van Gods Woord toe te passen in je leven. Het lees- en maakwerk kost je ongeveer anderhalf uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie – dus er is geen tutor die je werk nakijkt.

Vragen – Er is geen nakijker, maar je kunt wel vragen stellen, hetzij via het forum (waarbij de andere cursisten en onze cursusleider in kunnen gaan op je vragen), hetzij via e-mail door vanuit de leeromgeving jouw vraag door te geven aan de cursusleider.

Wekelijkse chat – Op een vast tijdstip bespreken we wekelijks in de chatroom de les na, delen persoonlijke ervaringen en bemoedigen elkaar in het onderwerp van die week. Deze chat is uiteraard niet verplicht en ook niet noodzakelijk, maar wel een heel leuke ‘extra’ die de cursus interactief maakt, mannen verbindt, en de stof verlevendigt.

Doorlopend forum – Naast de wekelijkse chat, is er in de leeromgeving ook een doorlopend forum, waar gesprekken/discussies kunnen worden gevoerd die met de thema’s samenhangen.

Extra’s – De lessen zullen hier en daar verlevendigd worden met korte, aansprekende fragmenten uit speelfilms, die de stof dichterbij brengen.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- euro kun je dus in principe meedoen als je het boek al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

  • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
  • Cursus: De cursus kost ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is.
  • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
    - Boek 'Man en vader'
    - set van 7 Proclamatiekaarten (optioneel*): Man en Vader, Eenheid in het huwelijk, Zegen mijn kinderen, Reinheid, God is mijn Vader, De vreze des Heren, In Hem kan ik alles

*De proclamatiekaarten en fragmenten van de preken zijn in de cursus opgenomen. We raden echter aan om de proclamatiekaarten mee te bestellen, zodat je de Bijbelteksten bij de hand hebt om te kunnen blijven proclameren.


Lees hier de ervaring van Richard Simmelink, die de cursus voor besloot de cursus een tweede keer te volgen:

Een aantal jaren geleden heb ik de Man & Vader cursus gevolgd. De aanleiding was op dat moment vooral dat ik het gevoel had dat ik in mijn gezin en in mijn huwelijk tekort schoot. Door het volgen van de cursus hoopte ik handvatten te krijgen, en vooral een geestelijke ondersteuning te vinden in de strijd die gevoerd moest worden. Het boek Man & Vader geeft een heel duidelijk en heel persoonlijk verslag van Derek Prince over hoe God in Zijn Woord mannen en vaders een opdracht geeft, maar hen ook toe wil rusten om aan hun opdracht invulling te geven. De cursus sluit heel goed aan op het boek, en helpt je om wat je gelezen hebt ook daadwerkelijk tot je te nemen en prikkelt je om het in praktijk te brengen. Het heeft mij absoluut veel gegeven, en met mij ook mijn vrouw en kinderen. Nu, een paar jaar later, merk ik dat het voor mijzelf goed zou zijn om de cursus nog eens te doen. Het idee ontstond om dit keer om mij heen te kijken, en meer mannen uit mijn gemeente enthousiast te maken om de cursus te volgen. Niet alleen zal het ook andere mannen helpen in hun strijd, maar juist ook door het samen te doen zullen we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Het kan niet anders of de onderlinge band die we als broeders al hebben zal worden versterkt, en zal ook zijn uitwerking in onze gemeente niet missen. We starten met een groepje mannen, en ik kijk er nu al enorm naar uit om te zien wat Gods Geest zal gaan uitwerken!

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de cursus en de materialen bestellen. Deze kunt u afrekenen in onze webshop. Vervolgens ontvangt u een mail met de toegangscode voor de cursus en een link naar de cursuswebsite.

Benodigd:
# Titel Soort Prijs
Administratiekosten cursus Man & Vader cursussen € 5,00
Man en Vader boeken € 14,00
Set proclamatiekaarten M&V kaarten € 6,00

Gift voor cursus (in cijfers)