Danken

Lees hier korte verslagen vanuit verschillende landen.

 

De volgende verslagen zijn een verzameling van februari 2016

30×13 Project – Ross Paterson

Er worden al materialen verspreid in Cuba en elders, die geproduceerd zijn binnen het 30×13 project – het vertalen van 30 kernboodschappen in 13 talen voor een ruime verspreiding in audio/video vorm. Er beginnen bemoedigende berichten binnen te komen, onder meer van een pastor uit India die schreef dat hij altijd moeite had met het begrijpen van het Woord van God, maar dat hij nu voor het eerst in belangrijke mate hulp had ontvangen.

 

Angola & Mozambique – Isabel Surgeon

 • Operatie Mobilisatie in Pretoria heeft vijf sets Portugese boeken ontvangen voor hun training bases in Angola en Mozambique.
 • Iemand die ons gratis boekenpakket voor afgestudeerden heeft ontvangen, heeft het Baptisten Theologisch College in Lusaka afgesloten en is nu voorganger van een kerk op de grens tussen Mozambique en Malawi. Hij overziet ook een Bijbelschool en sticht gemeenten. We zijn van plan hem Portugese boeken te geven om te gebruiken bij zijn bediening.
 • Er is een mogelijkheid Dereks programma’s uit te zenden via een radiostation in dit gebied.

 

Wit Rusland – Neil Cornick

We zijn dankbaar voor Gods hulp in deze moeilijke tijd. Ondanks de economische crisis hier zijn de mensen nog steeds geïnteresseerd in Dereks materiaal. Sommige studenten van onze correspondentieschool ‘De Pijlers’ zijn om financiële redenen gestopt, maar velen zijn teruggekomen om door te gaan met de studie, omdat ze een sterke behoefte voelen meer over God te weten.

 

Botswana – Isabel Surgeon

De vertaling van Dereks cd’s in het Naro San in de Kalahari vordert. Er is verzocht om de vertaling van De kracht van proclamatie; het zal een krachtig hulpmiddel zijn voor de San Bushmen.

 

Bulgarije – Iskra Nacheva

Ondanks de economische crisis en slechte berichten voor de toekomst in Bulgarije, is er een toenemende vraag naar Dereks boeken. Mensen vinden hoop in zijn boodschappen die gebaseerd zijn op het Woord van God.

 

Cambodja – Annie Chen-Green

Na de druk van De Omwisseling in de Khmer taal, hebben we exemplaren kunnen weggeven: op een voetbaltoernooi voor 200 jongelui, dat plaats vond in samenwerking met een partner bediening, aan 1.000 vrouwen en kinderen in de gevangenis, in associatie met de Prison Fellowship (‘Gevangenenzorg’) van Cambodja, aan  de studenten van de Highland Bijbelschool, waar we een training verzorgden met de focus op het thema van dit boek.

 

China – Ross Paterson

De Heer heeft ons in contact gebracht met een Christelijke IT-maatschappij in Peking, die ons helpt Dereks materiaal in digitale vorm te verspreiden. Dit kwam volslagen  uit de lucht vallen en is absoluut doorslaggevend om te kunnen werken in een China dat steeds voller zit met cellphones, Internetverbindingen enz.

Na 30 jaar werken in China verzoeken de mensen ons nog steeds dringend hen te voorzien van meer materiaal van Derek. De Heer heeft ons in staat gesteld een wezenlijk verschil te maken in veel levens in China, door het onderwijs van Derek.

 

Oost Afrika – Peter Lindop

We hebben zeer royale fondsen ontvangen om in de komende drie jaren vele duizenden mensen in de lokale talen van Oost Afrika te voorzien van zowel Dereks boeken als van Bijbels. De Heer opent nieuwe wegen van verspreiding waardoor we Dereks onderwijs naar veel strategische nieuwe gebieden in Afrika kunnen brengen.

 

Oost Europa – Branislav Cekan

We hebben nu gerenoveerde laptops voor onze vertalers in Oost Europa; hierin is voorzien door een donor uit Duitsland die graag een nog grotere zegen wil zijn door Dereks onderwijs te verspreiden in Oost Europa.

 

Egypte – Neil Cornick

We hebben lang gebeden om een goed vertaalteam, en de Heer heeft onze gebeden beantwoord. We hebben nu een prachtig team van vier vertalers die goed geoefend zijn in het vertalen van nasynchronisatie.

 

Frankrijk – René de Groot

 • We hebben weer een Franse titel gedrukt: Kracht door het kennen van God, één van de beste die we hebben geproduceerd.
 • We zijn dankbaar voor duizenden bezoekers aan het YouTube kanaal, waar 40 video’s verkrijgbaar zijn.
 • Naast veel boeken worden er honderden micro SD-kaarten met onderwijs verstuurd naar Franssprekend Afrika in de context van het 30×13 project.

 

Duitsland – Dan Tracy

We hebben sterk het gevoel van een nieuw begin… een nieuwe zalving… een hernieuwde roeping voor Duitsland. Ik weet niet hoe ik het het beste kan zeggen. En we zijn nog steeds overstelpt met lof aan God omdat Hij ons voorzien heeft van zulke mooie kantoren!

 

India – Elsie en Danny

Op het jaarlijkse DPM- kerstfeest voor de weeskinderen in december hebben we het Evangelie gedeeld met 450 wezen en arme kinderen, samen met ongeveer 300 gehandicapte kinderen. Velen gaven hun leven aan Christus!

 

Madagascar – Isabel Surgeon

We zijn dankbaar voor al het drukken en verspreiden dat hier plaats vindt door middel van Dries en Valerie.

Ook is er audio onderwijs gekopieerd op acht mp3 solar spelers die zullen worden gegeven aan leiders en voorgangers met wie Dries nauw samenwerkt op Madagascar.

 

Malawi – Isabel Surgeon

Fundament van geloof door Bijbelstudie zal spoedig gedrukt worden in het Chichewa, en een voorganger zal ook de dvd-serie De pijlers van het Christelijk geloof inspreken in deze taal.

 

Midden Oosten – Neil Cornick

Na jaren van gebed hiervoor hebben we nu een open deur om de (ondergrondse) kerk in Saoedi  Arabië (bestaande uit inheemse Saoedische moslims) te bereiken. Dit land verbiedt alle kerken en Christelijke boeken, maar toch bereikt onze Heer de mensen! Ondanks het slechte nieuws op de televisie doet Hij een machtig werk in het Midden Oosten.

 

Birma – Jacob M.

In west- en centraal Birma zijn seminars gehouden voor 700 voorgangers en zijn boeken van Derek weggegeven.

 

Nauru – Paul Finch

Dereks radioprogramma’s worden elke dag twee keer uitgezonden, en goed ontvangen door de luisteraars.

 

Nederland – Ivar van der Sterre

 • Het aantal deelnemers aan onze online cursussen groeit en honderden worden er diepgaand door beïnvloed. ‘Beloofd land’ loopt nu voor de 3e keer, met 150 deelnemers. Bijna 600 mensen hebben deze cursus gevolgd.
 • Onze nieuwe medewerker Paul Storms is een geweldige hulp bij het samenstellen van de online cursussen.
 • Het aantal lezers van onze dagelijkse overdenkingen per e-mail groeit – 2.900 mensen ontvangen ze.

 

Pakistan – James en Elizabeth

We hebben deelgenomen aan een bijeenkomst voor gebed en gemeenschap van interdenominale leiders van Karachi en verschillende gelijkgerichte kerken. James heeft gedeeld uit Dereks boek Waarom God jou belangrijk vindt, en hen bemoedigd. Ze hebben allemaal een gratis set met Dereks boeken in het Urdu ontvangen.

 

Filippijnen – John Cochrane

 • Dereks boeken zijn verkrijgbaar in de Praise boekwinkels in Manilla en Cebu en spoedig ook in andere winkels.

In januari hebben we 300 high school studenten tot de Heer geleid, en een leraar gebruikt Fundament van geloof door Bijbelstudie om diegenen te discipelen en onderwijzen, die verlangend zijn om meer te leren.

 • Een voorganger van drie kerken vertelde ons kortgeleden dat iedereen in de kerken Fundament van geloof door Bijbelstudie in het Tagalog gebruikt en een certificaat ontvangt na het afronden van de cursus.

 

Roemenië – Fanel en Monica Serban

We zijn dankbaar dat we in 2015 2.000 exemplaren konden herdrukken van de derde editie van Zegen of vloek, een boek dat erg op prijs gesteld wordt door de Roemeense gelovigen.

 

Slowakije – Branislav en Claudia Cekan

We prijzen de Heer dat Hij nieuwe deuren heeft geopend en ons gunst gegeven heeft bij de kerkleiders, als gevolg van de onderwijsbrief Gegrondvest op de Rots.

 

Zuid Afrika – Isabel Surgeon

 • De Heer heeft ons geholpen bij enkele technische uitdagingen in december en januari. We hebben twee maanden gewerkt zonder binnenlandse telefoonlijn, en ook konden de Bravo Pro duplicators gereviseerd worden zodat ze goed lopen.
 • We hebben toegang tot studentenleiders op scholen in de provincie Limpopo. Hope, een vriendin van onze bediening, gebruikt Fundament van geloof door Bijbelstudie en De Pijlers-dvd’s, en geeft les in de talen Venda en Engels. Ze heeft Fundament van geloof door Bijbelstudie ook geïntroduceerd bij haar kerk. Ze zijn nu heel enthousiast over Dereks onderwijs en komen drie keer per week bij elkaar om de studie te doen.
 • We hebben de eerste ondertitelde Afrikaanse dvd ‘Gods oordeel onder ogen zien’ gelanceerd op YouTube (een vrijwilliger in Nederland was zo vriendelijk te helpen bij dit project). We kunnen electronische vertalingen maken van Nederlands naar Afrikaans. Daarna maken we ze klaar voor uploading op YouTube.
 • We zien een groeiende honger naar Gods Woord en Dereks onderwijs. Veel mensen willen Bijbelstudie doen, groepsgewijs en individueel, en we zijn heel blij hen Dereks onderwijs aan te kunnen bieden en studie-aantekeningen.

 

Sri Lanka – Elsie en Danny

We prijzen God voor alles wat er tot stand is gebracht tijdens ons tweeweekse bezoek aan Sri Lanka in maart, toen we onderwijs en bediening verzorgden onder voorgangers en andere Christelijke leiders.

 

Tanzania – Isabel Surgeon

Moses Amani heeft goede berichten over de verspreiding en de invloed van de compilatie Life-Changing Spiritual Power.

 

Oekraïne – Neil Cornick

 • We prijzen God voor degenen die in 2015 bereikt zijn door de verspreiding van meer dan 16.000 boeken en cd’s, met inbegrip van meer dan 2.000 gratis exemplaren voor behoeftigen, drugsverslaafden, invaliden, gedetineerden en vluchtelingen.
 • De Oekraïense website is meer dan 75.000 keer bezocht door Russisch en Oekraïens sprekende bezoekers uit veel landen. Dank God voor de mogelijkheden door middel van het Internet!
 • Onlangs is de Oekraïense vertaling van Leer bidden

 

Zimbabwe – Tich Ruzane (ontvangen getuigenissen)

 • Ik heb ‘Gods antwoord voor afwijzing’ Het is een grote zegen voor mij. Ik heb geleerd dat ik aanvaard ben en dat God niet tegen mij is. Hij zal je nooit verlaten, verkeerd begrijpen, afwijzen. Ik heb me afgewezen en onwaardig gevoeld ten aanzien van God en mensen, maar nu pas ik de stappen tot genezing van afwijzing toe. Ik ben zwanger en de vader heeft valse beloften gedaan en spanning bij mij veroorzaakt. Ik heb besloten zonder hem voor mijn baby te zorgen. God moet mij helpen. Hebt u ook nog ander audio-onderwijs van Derek Prince? Ik heb de cd  met de titel ‘Gods Woord: je onuitputtelijke Bron, deel 1’, beluisterd. Ik heb honger naar het Woord. Ik wil God graag beter leren kennen. Ik heb al mijn boeken van Derek Prince gelezen en het is verbazingwekkend hoe de Heer mijn leven heeft aangeraakt. Heel veel dank. 

 

De volgende verslagen zijn een verzameling van december 2015

Angola – Isabel Surgeon

We zijn van plan meer sets Portugese boeken te sturen naar vijf zendingsbases van Operatie Mobilisatie in Angola. OM heeft ook een boekwinkel en een trainingscentrum niet ver van ons kantoor in Pretoria.

 

Australië – Alex Genovese

Alle prijs en glorie aan God voor de eenheid binnen het team dat in november naar Walgett gereisd is. De Heer ging voor ons uit en bereidde de weg, en we hebben geweldige resultaten gezien in de levens van mensen. Er is daar een effectieve deur open gegaan.

Graeme en Veronica Hunter, coördinatoren van het werk

onder de inheemse bevolking

Botswana – Isabel Surgeon

 • Ina is het werk aan het boek en de cover van Life-Changing Spiritual Power in de Tswana taal aan het afronden, voordat het naar de drukker gaat en verspreid wordt in Botswana en een groot deel van Zuid Afrika. Sommige San Bushmen kunnen het Tswana begrijpen, en de jongere generatie kan het lezen.
 • In New Xanagas vertalen we Dereks uitzendingen in het Naro San. Er zijn heel wat mannen en vrouwen van de San Bushmen die helpen met vertalingen die zullen worden gebruikt in proefuitzendingen. Als alles goed gaat zullen we de Kalahari San van Zuid Afrika, Namibië en Botswana dit jaar bereiken en zullen 100.000 San Bushman mensen onderwijs hebben in hun eigen ‘click’ taal op cd, MegaVoice en de radio. (Deze mensen deden mee in de film ‘The Gods Must be Crazy’ van een paar jaar geleden.)

 

Bulgarije – Iskra Nacheva

Twee onlangs gedrukte boeken, Waarom God jou belangrijk vindt en Leven als zout en licht, worden goed geaccepteerd in Bulgarije. De vraag naar Dereks boeken neemt toe, ongeacht de economische stagnatie.

 

China – Ross Paterson

Prijs God voor het DPM-team dat dient binnen China. We zijn heel dankbaar voor deze broeders en zusters die zonder geldelijke beloning werken voor de zaak van het Koninkrijk van de Here Jezus.

 

Kroatië – Damir & Irene Blazic

Wij prijzen God dat Dereks onderwijs beschikbaar is in het Kroatisch. We willen deze getuigenissen delen:

 • Een man had het boek Man en Vader gekocht en was zo onder de indruk van het onderwijs dat hij alle 27 Kroatische titels bestelde die we hebben gedrukt, zodat hij ze kan uitlenen aan zijn familie en vrienden.
 • Een vrouw was aangemoedigd door een Rooms Katholieke priester om Dereks boek Zegen of vloek, aan u de keus te kopen en het te lezen met een houding van gebed. Later vroeg ook een vriendin van haar om het boek.
 • Iemand nam contact met ons op via onze website: Ik ben een gelovige sinds 1996. Ik ben bekeerd door de boeken Zegen of vloek en de Fundamentenserie van Derek Prince, die ik in een boekwinkel heb gekocht. Deze zijn moeilijk te vinden want de meeste boeken zijn van Rooms Katholieke schrijvers. Ik geloof dat het Gods genade was, want het was voor mij het begin van een exodus uit valse leringen. Tot die tijd had ik mijn hoop en geloof gevestigd op TM, yoga en ‘het universele leven’. Feit is dat ik de Fundamentenserie twee keer heb gekocht in drie maanden tijd. De eerste keer heb ik het onder invloed van valse ‘evangeliën’ en demonen kapot gescheurd en bij het vuilnis gegooid. Maar prijs Jezus, het zaad van Gods Woord was al in mij gezaaid, en spoedig droeg het vrucht. Jezus redde mij! Daarna eindigden al mijn occulte boeken bij het vuilnis. Datzelfde jaar werd ik gedoopt in water, en sinds die tijd dien ik in de plaatselijke kerk. God heeft me gezegend met een knappe vrouw, vier zonen en een dochter. Ik leid het kinderwerk en soms doe ik mee in het aanbiddingsteam. Ik benader het werk van broeder Prince met respect, me er van bewust dat alle glorie gaat naar onze Here Jezus, de Vader en de Heilige Geest.

 

Frankrijk – René de Groot

 • Alle boodschappen van het 30×13 project in het Frans staan nu online en op ons YouTube kanaal (http://derekprince.fr/chaine-video/) dat een groeiend aantal bezoekers heeft.
 • Er is een nieuw Frans boekje, Het leiderschap van Jezus, gedrukt.
 • In januari is het 20 jaar geleden dat we de eerste editie van Zegen of vloek, aan u de keus gedrukt hebben in het Frans; er zijn nu 35.000 exemplaren van gedrukt, wat heel zeldzaam is voor een Christelijk boek in Frankrijk.

 

India – Elsie & Danny

30 voorgangers uit Kanchipuram hebben het programma van de DPM Bijbelschool met succes afgerond. Dit is een diep religieus Hindoe district waar geen Christelijke trainingscentra voor kerkleiders zijn. Ze hebben bijna 18 maanden lang training gevolgd over 13 onderwijsthema’s die heel nuttig en praktisch zijn voor bediening in India. Elk van de afgestudeerden heeft ook een set Tamil boeken van Derek ontvangen. Ze waren heel enthousiast over deze mini-bibliotheek, en dit was waarschijnlijk de eerste set onderwijsmateriaal die ze ooit hadden gekregen.

 

Indonesië – Marcel

We waren heel blij onlangs twee grote zendingen boeken naar Surabaya (oost Java)  te kunnen sturen, die een grote zegen zullen zijn voor de ontvangers.

 

Japan – Yoshie

De vertaling in het Japans van Dereks 30 belangrijkste audio/video boodschappen vordert uitstekend: meer dan de helft van de boodschappen is nu voltooid.

 

Kenia – Isabel Surgeon

John Skoda verspreidt het Swahili boek Life-Changing Spiritual Power in Kenia, Congo en Zanzibar. Zijn ouders werkten in de jaren 50 als zendelingen dichtbij het Opleidingscentrum voor leraren waar Derek hoofd van was.

 

Madagascar – Isabel Surgeon

 • De vertaling van Gods Kerk herontdekt in het Malagasy is onlangs afgerond, en die van de Fundamentenserie
 • Het geschreven werk in het Malagasy wordt door Dries ingesproken op cd voor uitzending over de radio. De cd’s en audio boeken zullen ook worden gebruikt op mp3 solar spelers die hij in eerste instantie zal aanschaffen voor acht leiders die door hem getraind worden.

 

Malawi – Isabel Surgeon

Fundament van geloof door Bijbelstudie in het Chichewa ondergaat nog een laatste bewerking voordat het naar de drukker gaat en daarna wordt gebruikt door voorgangers en bij het gevangeniswerk.

 

Maleisië – Liman en Sai Peng

Eind vorig jaar heeft de Indonesië-directeur Marcel ons bezocht en in de bediening gestaan op een Tamil-sprekende Bijbelschool. Deze school is van plan Dereks Engelse, Indonesische en Tamil boeken te gaan gebruiken.

 

Mozambique – Isabel Surgeon

We hebben sets Portugese boeken beschikbaar voor Bijbelscholen in Mozambique.

 

Namibië – Isabel Surgeon

Bertus Nel, die verzocht om de Fundamentenserie in het Afrikaans te vertalen, heeft de vertalingen nu ontvangen om ze aan kerkleiders te geven. Hij vroeg ook om Chinese boeken, cd’s en dvd’s voor de Chinese mensen in zijn kerk, en we hebben hem kunnen voorzien van dit materiaal.

 

Nepal – Gopaljee Adhikari

Het onderwijs van Derek Prince heeft mijn leven veranderd. Het is eenvoudig taalgebruik, begrijpelijk in het Nepalees, en geweldige waarheden uit de Bijbel worden zo prachtig uiteengezet. Als kerkleider zijn Dereks gezalfde boeken voor mij de voornaamste hulpbron waaruit ik de gelovigen voeding geef. In dit gebied heeft bijna iedere voorganger boeken van Derek.                                                                                                             Pastor Krishna Thapa

 

Nederland – Ivar van der Sterre

 • We kregen veel en heel positieve reacties op de nieuwe online cursus ‘Leven in de laatste dagen’ (gebaseerd op De eindtijd, wat gaat er gebeuren?) met meer dan 200 deelnemers, en op de cursus ‘Leven met de Heilige Geest’ die voor de tweede keer gegeven werd, met 115 deelnemers.
 • Onze herziene website en e-shop zijn in november gestart. We geloven dat onze contacten en de online activiteiten hierdoor sterk zullen toenemen.
 • Het aantal lezers van onze Dagelijkse Overdenkingen blijft groeien; bijna elke dag krijgen we positieve reacties.
 • We zijn dankbaar voor de doorlopende financiële ondersteuning door een groep heel trouwe gevers.

 

Noorwegen – Sverre Kristoffersen

 • We prijzen God voor een nieuwe open deur bij een grote middelbare school in Bergen. Een andere middelbare school hoorde van het lezen en proclameren van het Woord van God, en zij proberen ook op dezelfde manier het Bijbellezen op te zetten.
 • Het onderwijs van Derek Prince is nu goed bekend in Noorwegen en heeft er een vaste plaats gekregen. Veel denominaties in ons land spreken er positief over en helpen ons bij het verspreiden van het Woord van God. We verwachten dat er dit jaar nog meer met ons mee gaan doen.
 • God geeft ons medewerkers die helpen bij het oprichten van een DPM-kantoor in Zweden!

 

Pakistan – James & Elizabeth

 • Elizabeth heeft gedeeld uit Dereks boek Waarom God jou belangrijk vindt met jonge drugsverslaafde vrouwen en met vrouwen die onder hen werken, in een sloppenwijk in Karachi. Twintig van hen hebben zich bekeerd en hun levens aan de Heer gegeven, en veel anderen zijn opnieuw bemoedigd. Elke deelneemster ontving een exemplaar van het boek.
 • James heeft gedeeld uit Dereks boek Je Roeping op een bijeenkomst voor gebed en gemeenschap in Hyderabad, die werd bijgewoond door de Anglicaanse aartsdeken van het bisdom Hyderabad en 55 voorgangers en leiders. Ieder van hen ontving een exemplaar van dit boek, samen met Lucifer ontmaskerd. Ze waren geraakt door de boodschap en de voorbede voor elkaar, en vroegen of deze bijeenkomsten op regelmatige basis gehouden konden worden.

 

Filippijnen – John Cochrane

 • De Omwisseling is nu vertaald en gedrukt in de nationale taal Tagalog.
 • We ontvangen prachtige reacties naar aanleiding van Fundament van geloof door Bijbelstudie, waaronder deze:

‘De mensen houden van dit studieboek en ik vind het heel nuttig voor de jonge Christenen in onze kerk’.

 ‘Ik geloof dat dit boek heel actueel is en dat alle gelovigen (jong en oud) in onze stad er behoefte aan hebben’.

 

Slowakije – Branislav & Claudia Cekan

Eind november is het Christelijke radiostation ‘Radio 7’ in Slowakije begonnen met het uitzenden van Dereks  onderwijs (uit zijn Onderwijsbrieven)  in de Slowaakse taal. Dit is een nieuwe gunstige gelegenheid ons land op een nieuw niveau te bereiken, en wel kosteloos!

 

Zuid Afrika – Isabel Surgeon

De Heer beweegt in Afrika en er dienen zich opwindende nieuwe mogelijkheden aan die worden aangedragen door mensen die van Dereks onderwijs houden en het willen delen met anderen.

 • Mzi, onze Xhosa vertaler, heeft het werk aan De Heilige Geest in jou, Drie maal daags en Geestelijke strijd Deze boeken zullen uiteindelijk worden opgenomen in Life-Changing Spiritual Power.
 • Hope Ramaphosa van de ‘Seeds of Hope Ministries’ heeft het materiaal van Fundament van geloof door Bijbelstudie op verschillende manieren gebruikt. Ze begon met 75 leiders van scholen die de cursus zullen doorwerken, en heeft hem ook gepresenteerd bij twee radiostations die hem online gaan uitzenden als cursus die zij zal overzien. Hij zal ook beschikbaar zijn voor studenten die hem via e-mail volgen. De studenten krijgen een certificaat als ze de cursus hebben afgerond. Hope heeft ook om verder studiemateriaal gevraagd. Als dit ook in andere provincies wordt gedaan kan het de toekomst van dit land veranderen door de toekomstige leiders. Hope heeft deze cursus ook bij haar kerkleiders gepresenteerd, die zo onder de indruk waren dat ze er de volgende week aan zijn begonnen!

 

Sri Lanka – Elsie & Danny

Elsie, Danny en hun team hebben afgelopen september weer een reis gemaakt naar Sri Lanka. DPM wordt hier hoog geacht en heel goed ontvangen, waardoor er veel deuren open gaan voor Dereks onderwijs. In 13 dagen ontvingen meer dan 1.300 kerkleiders bediening, dus er was een aanzienlijke impact. Elk commentaar dat we ontvingen gaf aan dat het heel actueel was en dat ze er allemaal behoefte aan hadden. DPM-Nieuw Zeeland bestuurslid Alan Brooks was met het team mee en schrijft: “Mijn gedachten gaan terug naar de DPM-conferentie in Hyderabad in 1998 waar Derek zelf in de bediening stond. De passie is vandaag dezelfde als toen. Het Woord gaat uit, zowel naar de hemelingen als naar de mensen, en dit land verandert. De bazuin heeft geklonken en God brengt deze mensen samen om zich te verenigen in Zijn leger, om dit land te herstellen”.

 

Tanzania – Isabel Surgeon

 • Moses Amani heeft geholpen bij het verspreiden van exemplaren van Life-Changing Spiritual Power, en zij die de boeken ontvingen waren heel dankbaar. In een opleidingscentrum dat het boek ook ontving, deelden 25 studenten samen één Bijbel. Moses kocht persoonlijk Bijbels voor deze studenten. Wij vinden het vaak vanzelfsprekend dat we toegang hebben tot de Bijbel en onderwijsmateriaal.
 • ‘Joy Radio’ zal de Swahili cd-boodschappen gaan uitsturen en heeft ook belangstelling om Fundament van geloof door Bijbelstudie te presenteren op de radio. De radio-contactpersoon zal in februari het kantoor in Zuid Afrika komen bezoeken om dit te bespreken en ook Engelse radio-boodschappen mee terug nemen om ze uit te zenden.

 

Zambia – Isabel Surgeon

 • Peter Pedersen heeft in 2015 in Zambia en andere gebieden 100 exemplaren van de Fundamentenserie
 • Boekenpakketten voor Afgestudeerden werden naar de Kaniki Bijbelschool en het Baptisten Theologisch College in Lusaka verstuurd.

 

Zimbabwe – Tich Ruzane

 • In 2015 heb ik gesproken in steden in heel Zimbabwe. In elke plaats werd Dereks onderwijs goed ontvangen.
 • Afgelopen oktober ging ik naar Gweru om Dereks boeken te introduceren; ongeveer 30 voorgangers waren aanwezig en ontvingen de boeken met blijdschap. Ook naar andere gebieden gaan er deuren open.

 

 

De volgende verslagen zijn een verzameling van oktober 2015

Botswana/Namibië/Zuid Afrika – Isabel Surgeon

Het is opwindend om te zien dat er nieuwe deuren open gaan voor Dereks onderwijs op plaatsen waar men zelfs het Evangelie nog nooit gehoord heeft! De Kalahari San Bushmen wonen in een gebied in noordwest Botswana, een deel van oost Namibië en het noordelijke deel van Zuid Afrika. De bevolking bestaat uit 100.000 mensen, die nomaden zijn. Medewerker Martin Erasmus, een Zuid Afrikaan, heeft de afgelopen vijf jaar onder hen gewerkt. We hebben hem voorzien van transcripties om vertaalwerk te doen in de Kalahari San taal, en daarna zal dit worden ingesproken op cd’s voor uitzending over de radio. De boodschappen zullen ook op Megavoice spelers worden gezet. De Tswana Fundamentenserie  op dvd is al door Martin meegenomen om aan de San Bushmen te laten zien.

Bulgarije – Iskra Nacheva

We danken de Heer en allen die betrokken waren bij de drukprojecten van dit jaar, alsook  hen die ons met gebed en financiën gesteund en bemoedigd hebben. Allen zijn heel essentieel voor ons hier.

Canada – Bob Yeo

We hebben 500 exemplaren van het boekje Will You Intercede? naar een conferentie kunnen sturen die in oktober gehouden is door ‘Intercede International’.

We zijn dankbaar voor deze gelegenheid en we hopen dat dit meer deuren voor ons zal openen om Dereks materiaal te delen.

China – Ross Paterson

 • In Taiwan worden negen nieuwe titels vertaald en uitgegeven. Er bestaat een nieuwe interesse voor Dereks onderwijs, en het China-team krijgt gratis vertalingen van hoge kwaliteit om in China te verspreiden.
 • We zijn dankbaar dat ons team binnen China in staat is om door te gaan met het verspreiden van Dereks materiaal aan hongerige gelovigen, hoewel er in sommige gebieden sterke controle wordt uitgeoefend op de Christenen en de Kerk.

Kroatië – Damir en Irene Blazic

Nieuwe boeken van Derek zijn een grote bemoediging geweest voor de Kroatische gelovigen. We hebben nu 27 Kroatische boeken beschikbaar, die door de Heer gebruikt worden om Zijn genade en zegeningen uit te gieten op het Lichaam van Christus hier.

Oost Afrika – Neil Cornick, Isabel Surgeon, Warren Smith

 • Tienduizenden komen tot geloof in Oost Afrika, zoals we horen van bedieningen die met ons samenwerken. Wij hebben het voorrecht hen te mogen voorzien van Dereks onderwijs om hen te helpen vast te staan in de Heer. Bid dat dit werk van de Heer blijft doorgaan en andere delen van Afrika zal bereiken.
 • We blijven goede berichten krijgen over de impact van het boek Life-Changing Spiritual Power.

Egypte – Neil Cornick

 • God heeft onze gebeden beantwoord omtrent het uitzenden van Dereks onderwijs naar het Midden Oosten middels de middengolf radio en het Internet. We hebben nu een overeenkomst met een Christelijk Arabisch kanaal dat in oktober is begonnen met uitzenden, en we zijn in onderhandeling met nog een radiostation.
 • Onlangs hebben we Life-Changing Spiritual Power in het Arabisch gedrukt.

Frankrijk – René de Groot

 • Een bekende Christen in Tsjaad, die enkele belangrijke posities heeft bekleed (waaronder staatssecretaris voor Financiën en Economie) heeft een groot aantal Franse boeken besteld, en is van plan ze te verspreiden onder medechristenen (waarvan sommigen ook in gezagsposities). We prijzen God voor deze gelegenheid om leiders en anderen in dit land te voorzien van Dereks onderwijs.
 • We hebben een goede respons gekregen op ons verzoek om fondsen voor speciale herdrukken, en we konden zonder enig probleem de kosten ad €10.000 betalen!
 • Er is weer een zending van 2.500 boeken verstuurd naar verschillende Bijbelscholen in Kinshasa, Democratische Republiek Congo. Elk boek wordt vaak gedeeld en gelezen door verschillende personen.
 • Op 2 november vieren we 20 jaar Derek Prince Ministries in Frankrijk. We zijn heel dankbaar voor alles wat God gedaan heeft, en voor Zijn oneindige trouw!

India – Elsie en Danny

Op 14 augustus werd het eeuwfeest van Dereks geboorte gevierd in St. John’s Anglican Church in Bangalore (waar Derek als baby is gedoopt). Het was een groot succes. Senior Indiase voorgangers brachten Derek enthousiast hulde en vertelden ook hoe God veel levens had beïnvloed door zijn onderwijs. De voorganger van de grootste Malayalam gemeente in Azië legde heel duidelijk uit hoe de boodschap over Zegen of vloek zijn bevrijdingsbediening revolutionair had veranderd.

Bijna 200 leiders uit heel India woonden de tweedaagse conferentie bij die tegelijk met het eeuwfeest georganiseerd was. Ross Paterson, directeur van DPM-China, was de spreker en daagde de leiders en ook de anderen uit om op te staan voor het Koninkrijk.

Indonesië – Marcel

In augustus hebben we 300 exemplaren van Dereks boek Life-Changing Spiritual Power uitgedeeld aan voorgangers en Bijbelschoolstudenten in oost Indonesië. Ze waren heel enthousiast dit materiaal te ontvangen.

Irak/Golfgebied – Neil Cornick

 • We hebben nu de eerste vertaling van Zegeningen en vloeken (de verkorte versie) in de Sorani taal. Onze nieuwe vertaler heeft ook twee van Dereks videoboodschappen in het Sorani ondertiteld.
 • Een grote zending Arabische en Farsi boeken is gearriveerd in Erbil om verspreid te worden zowel lokaal als naar andere landen in deze regio.

Madagascar – Isabel Surgeon

 • Onze medewerkers Dries en Valerie Du Plessis wonen in west Madagascar en zijn daar al 20 jaar lang zendeling. Ze zijn dankbaar dat de Heer hen een vrouw heeft gestuurd die Engels en Frans spreekt en een grote hulp voor hen zal zijn bij de lopende vertalingen en uitgaven in het Malagasy.
 • Het boekje Will You Intercede? en het boek Gods Kerk herontdekt zijn vertaald en gedrukt.
 • Er zal ook geschreven materiaal ingesproken worden op cd in de homestudio van Dries. We danken de vriendelijke donor in Noorwegen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Maleisië – Liman en Sai Peng

We hebben onlangs 120 exemplaren van FONDASI (De Pijlers) in het Indonesisch weggegeven aan voorgangers en andere leiders die naar Kuala Lumpur gekomen waren voor Internationale Gebedsconferentie. De 250 leiders, die samen met leden van hun gemeenten deelnamen, komen uit de binnenlanden van Sabah en Sarawak. Het was een voorrecht hen te ontmoeten en met hen samen te zijn, en hun behoeften aan Christelijke boeken en materialen te bespreken.

Mongolië – Ross Paterson

Het team in Mongolië berichtte enthousiast: ‘God heeft het belangrijke werk van DPM onder de Mongoliërs gezegend. De Derek Prince Mongoolse website is nu online. De Android en IOS apps van Dereks onderwijs in het Mongools zijn nu ook verkrijgbaar voor smartphone gebruikers’. We prijzen de Heer voor het toegewijde Mongoolse team en het beschikbaar zijn van Dereks materialen voor de Mongoolse gelovigen.

Birma – Jacob

Onlangs konden we 1.100 boeken geven aan 350 voorgangers en andere gelovigen op een conferentie in Mandalay, de op één na grootste stad van Birma.

Nepal – Gopaljee Adhikari

 • Op 14 augustus vierden we het eeuwfeest van de geboorte van Derek Prince door een 1-daags seminar te houden, waar we deelden over Dereks levensgeschiedenis en zijn onderwijs.
 • In augustus/september werd een trainingsseminar gehouden in centraal Nepal. De sprekers kwamen uit Canada, Dubai, India en de Verenigde Staten. We hebben exemplaren van Fundament van Geloof door Bijbelstudie en Verander de geschiedenis door bidden en vasten gratis uitgedeeld aan 200 aanwezigen, en er is ons verteld dat 70% van hen de doop in de Heilige Geest hebben ontvangen terwijl ze daar waren!
 • Een getuigenis dat we ontvingen van een voorganger:

Ik dank Derek Prince Ministries die ons heeft voorzien van Dereks boeken voor onze kerk. Ik ben rijk gezegend door zijn onderwijs. Nu kunnen onze gelovigen en anderen dit geweldige onderwijs ook lezen. De voorgangers in deze omgeving smeken om zijn boeken, en broeder Gopaljee voorzag heel vriendelijk in veel boeken, waaronder Gods levende Woord, Life-Changing Spiritual Power, Fundament van Geloof door Bijbelstudie en De Pijlers. We zijn heel gelukkig zijn onderwijs in de Nepalese taal te hebben. Dank u, Derek Prince Ministries.

Nederland – Ivar van der Sterre

 • We hebben een groeiend aantal abonnees en veel goede reacties op onze Dagelijkse Overdenkingen (per e-mail). Bijna 3.000 mensen ontvangen elke dag een ‘portie’ onderwijs (momenteel uit Leven als zout en licht).
 • In de afgelopen weken hebben we bijna 200 exemplaren van De Eindtijd, wat gaat er gebeuren? en Leven in de laatste dagen verstuurd, in verband met onze laatste Internetcursus ‘Leven in de Eindtijd’. We danken God dat dit zo actueel plaatsvindt en voor het grote aantal mensen dat zich heeft ingeschreven. Europa staat onder sterke geestelijke druk, en met bijna een miljoen Syrische vluchtelingen tot nu toe (ongeveer 5.000 in Nederland) spoort deze cursus Gods volk aan om biddend te wandelen in Zijn plannen.
 • We zijn dankbaar voor de verschillende vrijwilligers die Dereks onderwijs promoten en voor gelegenheden kerken te voorzien van Dereks materialen.
 • We krijgen regelmatig verzoeken om onderwijs en prediking in kerken over onderwerpen als : Gaven van de Geest, Gods Vaderhart, en Het huwelijk, een verbond.

Noorwegen – Sverre Kristoffersen

 • We prijzen de Heer voor nieuwe werkers in Zweden die ons helpen met de Zweedse vertalingen.
 • Er is ook een drukkerij in Polen die ons zal helpen te beginnen met de productie van digitale boeken in de komende maanden. Dit geeft ons de gelegenheid ook tussentijds te drukken zodat we niet méér produceren dan we nodig hebben.

Pakistan – James en Elizabeth

 • Onlangs heeft James de stad Multan in centraal Pakistan bezocht, een geestelijk moeilijke plaats, om te spreken tijdens twee kerkdiensten in St. Mary’s Cathedral en op een leidersvergadering. De boodschappen gingen over de Heilige Geest en over het onderwijs uit Van vloek naar zegen. Op de uitnodiging gaven 18 mensen hun leven aan de Heer, en bijna iedereen stak de hand op toen werd gevraagd wie graag gebed wilde om bevrijd te worden van de vloek. De gemeente getuigde dat dit het meest unieke onderwijs was dat ze ooit hadden gehoord! Exemplaren van elk van Dereks Urdu boeken werden geschonken aan de bibliotheek van het bisdom.
 • Terwijl hij in Multan was heeft James gesproken op de Solid Rock Bijbelschool. Dit was een prachtige gelegenheid de 11 pas afgestudeerden en de leden van de faculteit van Dereks boeken en cd’s te voorzien.
 • Er werden ook drie zendingsactiviteiten gehouden in centraal Punjab. De teams hebben Bidden voor de regering, De Omwisseling, Zij zullen boze geesten uitdrijven, Life-Changing Spiritual Power en andere boeken gegeven aan Christenen en niet-Christenen.

 

Filippijnen – John Cochrane

 • Fundament van Geloof door Bijbelstudie is nu uitgegeven in de nationale Tagalog taal!
 • We prijzen God dat het Christelijke t.v.-station ‘New Hope TV’ Dereks programma’s zal gaan uitzenden vanuit de stad General Santos in het zuiden.

Salomon Eilanden – Tele Bartlett

 • In september had coördinator Hudson opnieuw de gelegenheid om via Youth@Work aan 200 jongeren les te geven uit De Omwisseling en Zegen of vloek, aan u de keus.

We zijn hier dankbaar voor, gezien het feit dat jongeren momenteel de grootste en meest invloedrijke groep zijn in dit land.

 • God doet grote dingen door middel van onze gevangenisbediening. De gedetineerden in de Auki gevangenis worden erg gezegend door het boek Fundament van Geloof door Bijbelstudie. Tien gevangenen krijgen nu hun diploma en een flink aantal van hen heeft zijn leven aan de Heer gegeven.

Zuid Afrika – Isabel Surgeon

 • Het boek Life-Changing Spiritual Power in de Xhosa taal nadert zijn voltooiing. De vertaler, Mzi, is diep aangeraakt door Dereks onderwijs en is heel dankbaar dat de Heer hem met ons verbonden heeft. Hij schreef: ‘De Heilige Geest vervulde mij deze ochtend vroeg met onverklaarbare vreugde, toen ik de tekst die ik aan het vertalen ben aan het nakijken was. Er kwam een vloed van onafgebroken tranen. Het was een wonderbare belevenis’. (Mzi was beroepsbokser en heeft vier ongepubliceerde toneelstukken, twee novelles en een gedichtenbundel geschreven! Hij is in Europa uitgenodigd om zijn werk te presenteren, en zijn tweede gedichtenbundel, When Rains Come, heeft een literaire prijs gewonnen.)
 • De Afrikaanse boeken Verzoening en Op zoek naar de Waarheid (Fundament van Geloof door Bijbelstudie) zijn nu gedrukt.
 • Op het Mission Fest begin september hebben we veel nieuwe contacten gekregen, en anderen ontmoet die naar Dereks radioprogramma’s geluisterd hebben. De aanwezigen op de conferentie waren heel blij fundamenteel onderwijs op dvd te kunnen downloaden op hun mobiele telefoons. We hebben ook enkele zendingsorganisaties ontmoet die in Afrika werkzaam zijn.
 • Op 1 september vierden we 20 jaar uitzending op Impact Radio in Pretoria. We prijzen de Heer voor de levens die zijn veranderd, zoals ons werd meegedeeld in veel krachtige getuigenissen van luisteraars.

Tanzania – Isabel Surgeon

Een nieuwe opwindende mogelijkheid die we hebben is om meer dan 130 cd’s die vertaald zijn in het Swahili uit te zenden via het nieuwe ‘Joy Radio’ station in Kigoma bij het Tanganyika meer. De programma’s kunnen tot in Burundi, Rwanda en een groot deel van Tanzania worden beluisterd. Een zendingsechtpaar, Lowell Wertz en zijn vrouw, die de afgelopen 35 jaar in Congo en Tanzania hebben gewerkt, zagen de behoefte het station op te richten, aangezien de meeste inwoners van Tanzania gretige radioluisteraars zijn. Ze mogen alleen in het Engels en het Swahili uitzenden en zijn verrukt over het feit dat we Swahili cd’s hebben. We hebben ook 20 exemplaren van Life-Changing Spiritual Power kunnen sturen voor hun uitleenbibliotheek en voor voorgangers en andere leiders.

Verenigde Staten – Dick Leggatt

De opnames van de 168 afleveringen van de Word from the Word audio-overdenkingen in het Spaans zijn afgerond en verkrijgbaar op de Spaanse website en de app.

Zimbabwe – Tich Ruzane

Een getuigenis dat we ontvingen: Ik denk er over naar een Bijbelschool te gaan. Ik ben geïnspireerd door Derek. Nu moet ik weten naar welke school ik zal gaan. Waar kan ik meer te weten komen over deze ontzagwekkende God?

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email