China

Het zendingswerk van DPM in China begon in 1984, toen de Brit Ross Paterson geloofde dat God hem zei om ‘Dereks onderwijs naar China te brengen’. Ross benaderde Derek, die hem onmiddellijk zijn toestemming en zegen gaf. Het zendingswerk in China was geboren. Tegenwoordig is het kantoor gevestigd in Singapore. Radio-uitzendingen Ross onderhandelde met de Far East Broadcasting Company (FEBC) in Hong Kong om dagelijks een vijftien minuten durend radioprogramma ‘Today with Derek Prince’ te mogen uitzenden. Het programma werd vertaald in het Chinees en kreeg de naam ‘Het levende offer’. Om het onderwijs acceptabeler te maken voor de Chinesen (die toen nog zeer argwanend stonden tegenover buitenlanders) kreeg Derek de naam Ye Guang-Ming, wat ‘Helder licht’ betekent. Het programma werd een groot succes, en werd ook vertaald naar diverse minderheidstalen, en nieuwe programma’s volgden. Inmiddels verzorgt DPM China al ruim 25 jaar radio-uitzendingen van Dereks onderwijs in China. De radio-uitzendingen zijn een krachtig middel in een land als China, waar christenen veel tegenstand en verdrukking kennen bij het verspreiden van het Evangelie.

Chinese boeken en audio
Er is een groot tekort aan bijbelonderwijs in China. In de tijd dat het communisme hoogtij vierde werden de meeste bijbels en christelijke boeken ingevorderd of verbrand, en alle christelijke uitgeverijen werden gesloten. Ook vandaag blijft de overheid strikte controles uitvoeren.

Mede door de radio-uitzendingen is er veel vraag naar Dereks boeken. Veel van het onderwijs is inmiddels beschikbaar in het Chinees en wordt in heel China verspreid. Ze worden gedrukt in een klein formaat, met eenvoudige covers, waardoor ze minder opvallen, en zonder buitenlands adres erin, dat de Chinese lezer in gevaar zou kunnen brengen. Inmiddels zijn er miljoenen boeken van Derek Prince’ bijbelonderwijs in omloop in China. Iemand uit ons team zei: ,,Een bijbelboek is in China een soort zendeling: het bereikt de ene persoon naar de andere en onderwijst hen in Gods Woord. Nooit wordt een boek weggegooid – tenzij de veiligheidspolitie er beslag op legt!”

Audio/video Audiocassettes met Derek Prince onderwijs in het Mandarij worden verspreid naar verschillende centra in China. De cassettes zijn in het bijzonder waardevol voor gelovigen die niet goed kunnen lezen Ook ontwikkelen we video en vcd-onderwijs van Derek Prince in het Chinees.

Internet
Naast onze eigen site (www.dpmchina.org) besturen we ook een website in het Chinees(www.ygmweb.org). Op deze website kunnen gelovigen bruikbare materialen vinden van Derek Prince in het Chinees, zoals online-boeken en de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen.

Steun DPM China met uw gift

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email