Snel groeiende kerken in India hebben met spoed levensveranderend Bijbelonderwijs nodig!

Happy indian adult people couple

De Kerk in India groeit in zeer hoog tempo. Sterker nog, een recent artikel in Christian Today rapporteerde: De Geest van God blaast door het land op nieuwe manieren. Elke dag leren duizenden mensen Jezus kennen als hun Heer en Redder.

 

 Het goede nieuws is dat India vandaag, met meer dan 71 miljoen christenen (!), het achtste grootste christelijke land in de wereld is.

Toch hebben vele evangelisten en voorgangers, net als andere christenen, vaak één ding gemeen. Ze hebben een voortdurende en groeiende honger naar Gods Woord – en ze hebben  hard Bijbelonderwijs nodig om hen te helpen dichter naar    God toe te groeien, en hun gemeenten te leiden in hetzelfde pad.

We vragen u, als vriend van DPM en iemand die zelf gezegend is door Dereks sterke Bijbelonderwijs, om een gift van €15,- of meer, zodat we meer mogelijkheden kunnen benutten om geestelijk hongerige christenen op het Indiase  subcontinent te voeden.

Het afgelopen half jaar heeft ons lokale DPM-team in India aan meer dan 2.300 afgestudeerde Bijbelschoolstudenten in Centraal- en Zuid-India boekenpakketten met Dereks Bijbelonderwijs uitgedeeld. Zo beschikken deze jonge  voorgangers, evangelisten en christelijke werkers, vlak voordat zij (veelal fulltime) de bediening in stappen, over een waardevolle mini-Bibliotheek met al Dereks bekende en belangrijke thema’s, zoals ‘Zegen of Vloek’, ‘Het Kruis centraal’, het  Huwelijksverbond, enz.

En naast deze boekenpakketten, hebben we in de afgelopen twaalf maanden de bundel ‘Levensveranderende Geestelijke Kracht’ kunnen geven aan meer dan 50.000 Bijbelschoolstudenten, voorgangers en leiders in verschillende delen van India, én aan meer dan 60.000 leiders in Pakistan. (Zie verderop voor toelichting over dit boek.)

Op dit moment krijgen we bericht terug van velen die we hebben bereikt, dat zij zich in toenemende mate richten op het zendingsveld in hun omgeving. Ook horen we dat zij Dereks onderwijs gebruiken om de geestelijke duisternis te verdrijven en vele mensen kunnen helpen in hun groei naar God.

Maar nu hebben we een probleem. Het is een goed probleem om te hebben, maar desalniettemin een probleem, waar u ons hopelijk bij wilt helpen…

Er is dringend herdruk nodig van Dereks boeken, omdat de vraag ernaar in India blijft groeien.

  1. Er moeten dringend vele duizenden kopieën van Levensveranderende Geestelijke Kracht worden herdrukt, in meerdere talen. Deze bundel bevat zes titels: De omwisseling, Fundament van geloof door Bijbelstudie, Geestelijke Strijd, Van vloek naar zegen, Doop in de Heilige Geest en Drie maal daags.
  2. Daarnaast zullen ook enkele nieuw vertaalde titels worden herdrukt.

DSCN7774Hier zijn we dan. In onze DPM-basis in Vichy (Zuid-India) staan onze drukpersen klaar om te drukken – met een  capaciteit van enkele honderden boeken per minuut. Gemiddeld kost het in India ongeveer €2,50 om de LCSP drukken en distribueren. Maar we hebben geld nodig om te kunnen drukken.

* Uw gift van €15,- zorgt levensbelangrijk onderwijs voor zes gelovigen, die wat zij leren weer zullen delen met tientallen – misschien wel honderden –  anderen. Of een gift van b.v. €120,- kan zo’n 50 Bijbelschoolstudenten voorzien van deze belangrijke toerusting.

* Maar om nog effectiever te zijn in onze hulp aan christenen in India en andere delen van het subcontinent, moeten we meer aanbieden dan alleen boeken. We maken Dereks onderwijs ook beschikbaar via Internet en bijvoorbeeld SD-kaarten. Bijvoorbeeld, voor slechts twee euro kunnen we meerdere boeken van Derek – in het Tamil, Telugu of in het Engels – op een SD-telefoonkaart zetten. Daarmee voorzien we een pastor of evangelist van een levenslange bibliotheek… Via hun mobiele telefoon (die vele miljoenen al bezitten!) krijgen zij toegang tot dit onderwijs waar ze zich ook bevinden en kunnen het delen met anderen.

* Wat ook onverminderd doorgaat, is de opname en productie van video-materiaal in de 10 regionale DPM Trainingscentra in heel India. Dit materiaal bereikt via Youtube nog eens honderdduizenden in deze immense regio.

Dit is een geweldige kans om impact te hebben op de geestelijke groei van christenen in heel India.

Voor het uitvoeren van dit project hebben we €3360,- nodig om tien laptops aan te schaffen – één voor elk van de DPM Training Centra in Zuid-India.

Dus we hopen dat u – misschien als enthousiaste lezer van DPM’s Dagelijkse Overdenkingen, of als gezegende DPM-Internetcursist, of gewoon als jarenlange trouwe lezer van de Onderwijsbrieven, een strategische gift wilt geven aan de DPM Outreaches. Door vandaag een gift te geven van 15 euro of meer, omvesteert u in de uitbreiding van Gods Koninkrijk in afgelegen gebieden in India en Pakistan.

Pastor Adils getuigenis

,,Dereks onderwijs is een echte eye opener geweest voor mij en mijn vrouw. Toen we onze bediening begonnen, wisten we niets van de geestelijke strijd die voortdurend doorgaat om ons heen en in ons leven. Eem strijd waar wij als Gods Kinderen een rol en taak in hebben! God heeft ons via vrienden naar Dereks onderwijs geleid, en we gingen naar de maandelijkse samenkomsten in een DPM Trainingscentrum.

Vanaf dat moment is ons leven totaal veranderd, boven iedere verwachting. God bevrijdde mijn vrouw van ziekte, en Hij daagde ons uit om dingen recht te zetten in ons leven. We zijn gezegend in ieder aspect van ons leven. Onze bediening is gegroeid en we door Gods genade drie kerken mogen starten.”

Het is om de mensen als pastor Adil, dat we u vragen om uw hulp.DSCN6495

De deuren om Dereks onderwijs beschikbaar te maken in India, staan wijd open. Onze hoop en ons gebed vandaag is dat we met uw hulp deel kunnen nemen aan een grote oogst voor Gods Koninkrijk in deze enorme regio. Namens onze broers en zussen daar, veel dank voor uw gift!

Dank u wel en Gods zegen,

Warren Smith, Directeur DPM Azië/Pacific

Ivar van der Sterre, DPM Nederland

Wilt u helpen? Hier vind u de informatie over hoe u hen een gift kunt geven (belasting aftrekbaar)

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email