Shop Doneer

Algemene indicatie van een vloek

Leestijd: 2 min.

Ik heb een lijst gemaakt met zeven algemene indicaties of kenmerken van een vloek. De meeste vloeken liggen niet op individuele personen, maar ze beslaan vaak hele families of gemeenschappen. Het noodzakelijke kenmerk van vloeken en zegeningen in de Bijbel is dat ze doorgegeven worden van generatie op generatie, tenzij er iets gebeurt dat ze opheft. Ik heb vele mensen mogen helpen die bevrijding nodig hadden van een vloek, en daarbij zelfs gewerkt met mensen van wie de problemen teruggingen tot honderden jaren in de familiegeschiedenis.

Op basis van mijn persoonlijke waarneming, volgen hier zeven indicaties die vaak aanduiden dat er een vloek werkzaam is in je leven of je familie. Als je slechts één ervan herkent, dan zeg ik niet dat er perse een vloek op je leven rust, maar als er meer van deze kenmerken herkenbaar zijn voor jou of in je familie, en in meerdere generaties zijn teruggekomen, dan kun je er bijna zeker van zijn dat je te maken hebt met een vloek.

  • Zenuwinzinking
  • Herhaaldelijke of chronische ziekte, vooral erfelijke ziekten
  • Herhaalde miskramen of gerelateerde vrouwelijke problemen
  • Echtscheiding en verwijdering binnen het gezin, vooral met een geschiedenis daarvan in de familie
  • Voortdurend financieel tekort
  • Vaak voorkomende ongelukken ('pechvogel')
  • Geschiedenis in de familie van zelfmoord of onnatuurlijke dood

We zullen niet stil blijven staan bij het probleem, maar wel bij de oplossing. Jezus werd tot een vloek gemaakt, opdat wij de zegen zouden kunnen binnentreden.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik spreek uit dat voor iedere indicatie van een vloek in mijn leven, Jezus' dood en opstanding de oplossing is. Want Jezus werd een vloek gemaakt opdat ik de zegen zou kunnen binnentreden. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.