Shop Doneer

Als je het beste wilt van God...

Leestijd: 2 min.

Gisteren lazen we dat we alleen moeten ontvangen wat God ons geeft, ons erfdeel. We moeten niet zelf gaan kiezen en graaien naar wat we graag willen, we mogen het erfdeel ontvangen dat God voor ons heeft gekozen. Hij heeft voor ons het beste gekozen. Dan zullen we tot rust komen.

Jezus zegt in de Bergrede: Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven (Mattheüs 5:5). Ze hoeven de aarde niet zelf te grijpen, want ze zullen haar erven. Met de graaiers zal worden afgerekend. Er zal een eind komen aan alle graaiers, de vrekken, de meedogenlozen, de hooghartigen, de gewelddadige, zelfgerichte en slechte mensen. De Bijbel zegt dat die niet meer zullen zijn. Je zult ze nergens kunnen vinden. De zachtmoedigen daarentegen zullen de aarde beërven. Het is zo belangrijk om God voor ons te laten kiezen en te begrijpen dat wat de Vader gegeven heeft, groter is dan alles.

Deze studie, ‘Als je het beste wilt van God...’ wil ik besluiten met een uitspraak die ik ooit eens hoorde: “God geeft het beste aan de persoon die de keuze aan Hem laat...'' Ben jij bereid jouw keuzes over te laten aan je Vader?

Ten slotte wil ik de acht vereisten nog eens opsommen, om het beste van God te ontvangen, die we in de afgelopen periode besproken hebben:

  1. Zet je hart inderdaad op het beste van God. Ga niet voor minder.
  2. Richt je op Jezus.
  3. Overdenk Gods rijke, levende Woord.
  4. Ontwikkel vriendschap met de Heilige Geest, de beheerder van alle hemelse rijkdom.
  5. Leer te luisteren naar Gods stem en gehoorzaam onmiddellijk.
  6. Wees nauwkeurig in wat je hoort.
  7. Maak je drukker om het eeuwige, dan om tijdelijke dingen, stel de juiste prioriteiten.
  8. Laat God voor je kiezen.

Gebed van de dag

Vader, dank U wel, dat U het beste voor mij al gekozen heeft. Ik wil daarom mijn keuzes aan U overlaten. Wilt U mij helpen om niet te verslappen, maar te blijven najagen wat U voor mij heeft, en zo honderdvoudig vrucht te dragen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.