Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Op het altaar gelegd

Leestijd: 2 min.

In Romeinen 12:1 draagt Paulus ons op om onze lichamen te offeren terwijl we nog leven:

Ik roep u er dan toe op, broeders, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan God te ​wijden​ als een levend offer, ​heilig​ en voor God welbehaaglijk: dat is uw redelijke godsdienst.

Als je je lichaam als een levend offer aan God aanbiedt, dan claim je niet langer zeggenschap over je lichaam. Jij beslist niet langer waar je lichaam naartoe gaat. Jij beslist niet langer wat je lichaam doet. Je beslist niet langer wat je lichaam eet of wat het zal dragen. Je hebt het recht op zulke beslissingen opgegeven. Vanaf dit moment is jouw lichaam niet langer van jezelf, maar van God. Je hebt het levend geofferd, op Zijn altaar.

Wat op Gods altaar is gelegd, behoort vanaf dat moment toe aan Hem. Het is niet langer van de persoon die het op het altaar heeft gelegd. Dat is wat God van ons eist: dat we onze lichamen opofferen, precies zoals Jezus deed. Het verschil is dat Jezus Zijn lichaam opofferde door Zijn dood, terwijl wij worden geacht ons levende lichaam te offeren op Gods altaar. Wij geven ons huidige leven op, onze rechten en onze claims op ons leven.

Dit is voor velen misschien een beangstigend concept, met name in een wereld waarin 'zelfbeschikking' een heersende verworvenheid is. Maar ik wil je vertellen dat het juist heel mooi en geweldig is om je lichaam aan God over te geven. Hij heeft allerlei ideeën over wat Hij met jou en je lichaam wil doen. Maar Hij zal het je niet vertellen voordat je het aan Hem hebt overgegeven. Je moet eerst je lichaam aan Hem toewijden; dan zal Hij je laten zien wat je ermee moet doen.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor Uw bijzondere werk in mij. Ik verklaar dat ik op dit moment mijn levende lichaam op Gods altaar leg. Het is niet meer van mij, maar van God. Mijn Vader heeft mij gemaakt. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.