Shop Doneer

Met hart en mond

Leestijd: 2 min.

In het tiende hoofdstuk van Romeinen legt Paulus helder uit wat ervoor nodig is om gered te worden:

Maar wat zegt zij? Dicht bij u is het Woord, in uw mond en in uw ​hart. Dit is het Woord van het geloof, dat wij prediken: Als u met uw mond de Heere ​Jezus​ belijdt en met uw ​hart​ gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden. (Romeinen 10:8-9)

De basis voor redding is Gods Woord, en dat moet toegepast worden door middel van geloof. Vervolgens zijn er twee dingen die we moeten doen – het eerste met ons hart en het tweede met onze mond. We moeten geloven met ons hart, maar we moeten belijden, dus het uitspreken, met onze mond. Paulus vervolgt:

Want met het ​hart​ gelooft men tot ​gerechtigheid​ en met de mond belijdt men tot zaligheid. (vers 10)

Zie je dat er zonder belijdenis ook geen redding is? Het is goed om met je hart te geloven, maar geloof alleen is niet voldoende. We moeten niet alleen geloven met ons hart, maar het ook vrijmoedig belijden met onze mond, zodat onze woorden overeenstemmen met Gods Woord. Onze eerste geloofsbelijdenis brengt ons in relatie met Jezus als Hogepriester, maar Zijn voortdurende bediening voor ons als Hogepriester hangt af van onze voortdurende belijdenis.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, dat U de Hogepriester bent van mijn belijdenis. Ik spreek uit dat ik met mijn hart geloof in Uw belofte van redding en dit belijd ik met mijn mond. Ik zal vasthouden aan mijn belijdenis. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.