Shop Doneer

Bidden naar Gods wil

Leestijd: 2 min.

Smeking is een soort gebed waarin we een verzoek richten tot God. Het heeft een legitieme maar bescheiden plaats in het totaal van onze gebeden, want God weet al wat we nodig hebben nog voor we Hem erom vragen. Veel mensen geven de verzoeken juist erg veel tijd en ruimte, omdat ze onbewust denken dat bidden inhoudt dat je 'met je boodschappenlijstje naar God gaat'. Dat is echter niet wat Hij nodig heeft of van ons vraagt.

We hebben allemaal onze noden, maar als we kunnen leren echt te bidden, dan is dat het belangrijkste antwoord. Zoals mijn vriend Bob Mumford vaak zei: 'Wat moet ik doen? Geef ik mensen een goudklompje uit de mijn, of wijs ik ze de weg naar de mijn zelf?' Misschien zou ik voor je kunnen bidden en dan zou je wellicht genezen – dat is dan een goudklompje. Maar ik kan je ook de weg wijzen naar de bron zelf; dan kun je zoveel goudklompjes delven als je wilt.

En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets ​bidden​ naar Zijn wil. En als wij weten dat Hij ons verhoort, wat wij ook ​bidden, dan weten wij dat wij het gevraagde, dat wij van Hem hebben ​gebeden, ontvangen. (1 Johannes 5:14-15)

Als we dus een gebedsverzoek hebben en we bidden naar Gods wil, dan moeten we ons verzoek eindigen in de wetenschap dat we hebben ontvangen waar we om gevraagd hebben. Als we bidden naar de wil van God, dan weten we dat Hij ons hoort. En als we weten dat Hij ons hoort, dan weten we dat we hebben ontvangen wat we Hem hebben gevraagd.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat U mij helemaal kent. Ik spreek uit dat als ik bid naar Gods wil, ik ook weet dat Hij mij hoort. En als ik weet dat Hij mij hoort, dan weet ik ook dat ik heb ontvangen waar ik om heb gevraagd. Mijn Vader weet wat ik nodig heb, nog voordat ik erom vraag. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.