Shop Doneer

Bij de Vader komen

Leestijd: 2 min.

Toen Jezus op aarde kwam, was Zijn ultieme bedoeling om de mens die zich tot Hem zou keren bij de Vader te brengen. De Bijbel benadrukt deze waarheid op vele plaatsen, zoals bijvoorbeeld in 1 Petrus 3:18a:

Want ook Christus heeft eenmaal voor de zonden geleden, Hij die rechtvaardig was, voor onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen.

Waarom stierf Jezus?

Opdat Hij ons tot God zou brengen.

Jezus was zelf niet het einddoel; Hij was de weg erheen. Hij zei dat zelf ook in Johannes 14:6:

Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.

Jezus is de weg, maar de Vader is de bestemming. Ik denk dat we vaak de bedoeling van God niet helemaal begrijpen. We hebben het heel vaak over de Heer Jezus Christus als onze Redder, onze Pleitbezorger, onze Middelaar etc. Al deze dingen zijn prachtig en waar, maar dat is nog lang niet alles. Gods bedoeling is niet dat we alleen maar bij de Zoon komen, maar ook dat we – door de Zoon – bij de Vader komen.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, dat U mij hebt gered. Ik erken dat ik door de Zoon bij de Vader kom. Ik spreek uit dat ik een kind van God ben. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.