sluit
Shop Doneer

De bescherming van de Almachtige

Leestijd: 3 min.

Psalm 91 is door sommigen wel eens de Psalm van het atoomtijdperk genoemd. Dit lied van David spreekt over een volmaakte bescherming tegen elke vorm van kwaad, gevaar en pijn – hoe het ook komt, op wat voor manier en op welk tijdstip dan ook. Laten we de eerste twee verzen van deze bekende psalm eens bekijken:

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige (vers 1).

Het woord 'overnachten' wordt vaak vertaald met 'verblijven', maar is hier vanuit het Hebreeuws heel correct vertaald: dit woord wordt meestal gebruikt om het doorbrengen van de nacht aan te duiden. Zo vertelt dit vers ons dus dat de ware gelovigen tijdens enorme duisternis, de nachtmerries die het leven soms kan brengen, toch onder de schaduw of de bescherming van de Almachtige verblijven. Er staat niet dat gelovigen niet door moeilijkheden en perioden van duisternis heen zullen moeten – er staat dat we in die perioden schuilplaats en bescherming kunnen vinden bij de Almachtige. Vers 2 vervolgt met de woorden:

Ik zeg tegen de HEERE: mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op wie ik vertrouw!

Hier zien we de toegangspoort, de entree tot de volmaakte bescherming die in de rest van deze psalm wordt geopenbaard. Wat is die poort? Het is jouw getuigenis: Ik zeg tegen de Heere... Gisteren zagen we al het enorme belang van onze belijdenis – toen in verband met onze redding en het vrij komen van schuld en aanvallen van de boze. Vandaag, in verband met het schuilen bij God, is het recept hetzelfde: je moet het uitspreken. Doe je dat wel eens? Spreek je wel eens uit naar God: 'Heer, U bent mijn toevlucht en mijn burcht! U bent mijn kracht en ik vertrouw op U!' Als je niets zegt, dan ontvang je ook niets. Het vraagt moed om alles wat volgt in Psalm 91 uit te spreken. Maar alleen zij die dit doen, hebben het Bijbelse recht om te leven in de bescherming van de Almachtige, zelfs als het duister en moeilijk is om je heen. Het is het woord van ons getuigenis dat de beloften van Gods Woord effectief maakt.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik zeg dat ik door Zijn bloed leef onder de bescherming van de almachtige God. U bent mijn schuilplaats Heer, U vult mijn hart steeds weer met een verlossingslied! Bij U ben ik veilig. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over Gods liefde? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over het belang van Gods Woord. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.