sluit
Shop Doneer

De gave van gerechtigheid

Leestijd: 2 min.
zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

Iedere andere gerechtigheid die we proberen na te jagen is van een veel lager niveau. De enige gerechtigheid die ons toegang tot de hemel verschaft is de gerechtigheid van God, die we alleen kunnen ontvangen door geloof in Jezus. En dat is een gave. Gerechtigheid is de eerste specifieke uiting van Gods genade in het leven van hen die voor het eerst tot Hem komen door Jezus Christus. God kan niets voor ons doen, totdat Hij ons gerechtvaardigd heeft; het is het eerste wat Hij doet als we bij Hem komen.

De meerderheid van de christenen heeft dit nog niet goed begrepen. Veel van de liturgie – inclusief onze gezangen – die in veel kerken wordt gebruikt, maakt ons er voortdurend van bewust dat we nog altijd zondaren zijn. Soms lijkt het wel alsof het bijzonder geestelijk is om je voortdurend bewust te zijn van niets anders dan je eigen zondigheid. Dat is opvallend. De duivel vecht uit alle macht, om te voorkomen dat iemand zich gaat realiseren dat hij door geloof door God is gerechtvaardigd. Satan zal altijd proberen jou onder schuld en veroordeling te houden, en hij zal er ook voor zorgen dat je je daar erg godsdienstig en vroom over voelt.

Veel mensen voelen zich beschaamd of hoogmoedig als ze zichzelf zien als 'rechtvaardig' en zich zo noemen. Onbewust denken ze dat rechtvaardigheid iets is wat je moet verdienen. De Bijbel benadrukt echter dat rechtvaardigheid een gave is die niemand verdient, een cadeau. Het is een vrij, onverdiend cadeau. Je kunt het of als een cadeau ontvangen, of je zult het nooit ontvangen. De keuze is aan jou.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw offer. Ik verklaar dat ik rechtvaardigheid van God ontvang als een vrije en onverdiende gave, door mijn geloof in Jezus Christus. Ik neem dat geweldige geschenk van Uw genade aan, en ik proclameer dat ik gerechtvaardigd ben door geloof. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.