sluit
Shop Doneer

De Geest openbaart Gods wijsheid

Leestijd: 2 min.

Gisteren zagen we in 1 Korinthiërs 2:6-7 dat we door het Kruis een verborgen wijsheid mogen ontvangen waarmee God ons tot heerlijkheid wil brengen. Vandaag lezen we verder in vers 8-9:

...een wijsheid die niemand van de leiders van deze wereld gekend heeft. Immers, als zij die gekend hadden, zouden zij de Heere der heerlijkheid niet gekruisigd hebben. Maar het is zoals geschreven staat: Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart is opgekomen, dat is wat God bestemd heeft voor hen die Hem liefhebben.

Zie je dat het Kruis de weg is naar de verborgen wijsheid van God? We ontdekken deze dus niet met onze zintuigen... Niet met ons verstand... en niet met onze fantasie. Hoe ontdekken we haar dan wel? Paulus vertelt in vers 10:

Aan ons echter heeft God het geopenbaard door Zijn Geest. De Geest immers onderzoekt alle dingen, zelfs de diepten van God.

Als we door de deur van het Kruis binnengaan, begint de Heilige Geest ons dingen te openbaren die we nooit door redeneren, fantaseren of speculeren te weten kunnen komen, maar alleen door openbaring. Het enige wat de Heilige Geest beloont, is het Kruis. Hij is geïnteresseerd, wordt aangetrokken, door mensen die tot God naderen via het Kruis.

Voor de Heilige Geest wil ik graag aantrekkelijk zijn. Waar de Heilige Geest is, gaat alles goed. Ik heb ontdekt dat de Heilige Geest naar ons toekomt, als we Jezus verhogen en de gekruisigde Jezus prediken. Als we dát doen, zegt de Heilige Geest: ‘Bij die mensen voel Ik Mij thuis. Ik ga meedoen in die samenkomst, want dat maakt Mij gelukkig. Hier wordt de gekruisigde Jezus verhoogd.’


Gebed van de dag

Dank U wel, Heer Jezus, dat U mij zo vol maakt van uw Heilige Geest, dat ik voortdurend Jezus groot maak, en dat ik door het getuigenis van Jezus in mij en door mij, een aantrekkelijke persoon word voor de Heilige Geest om bij te wonen en in te verblijven. Welkom, Heilige Geest, dat ik in U en door U voortdurend mijn geweldige Heer Jezus mag verhogen! Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

VERENIGDE STATEN

Bid om wijsheid van de Heer voor ons leiderschap in verband met ons toekomstige zendingswerk (speciaal voor de bediening onder Spaans sprekenden en ons werk op universiteiten en onder de jeugd), als de pandemie afneemt en er weer zendingsreizen en events kunnen worden gehouden.