Shop Doneer

De Heer slaat onze stappen gade

Leestijd: 1 min.

De HEER ziet alle wegen die een mens bewandelt, al zijn stappen slaat Hij gade.

Wie kwaad doet, zet voor zichzelf een val, hij raakt verstrikt in de koorden van zijn zonde.

(Spreuken 5:21-22 NBV)

Deze uitspraak is het overdenken waard. ‘De HEER ziet alle wegen die een mens bewandelt’.

Je kunt geen plek vinden op aarde waar de Heer jou niet ziet. Niets kan jou verborgen houden voor Zijn ogen; ook duisternis, leugen en bedrog kunnen dat niet.

En wat nog meer is: ‘De Heer slaat al zijn stappen gade’. Heb je er wel eens bij stil gestaan wat dat betekent? De Heer slaat jouw stappen gade. Hij onderzoekt waar je naar toe gaat, waarom je daar naar toe gaat, wat je echte bedoeling en motivatie is.

En als je wegen krom zijn, zegt God: ‘Je eigen onoprechtheid zal je uiteindelijk verstrikken. Je eigen kwaad zal je inhalen’. God heeft daarvoor geen politieagent nodig om je te arresteren. God laat alleen toe dat de onoprechtheid en oneerlijkheid van je daden en je woorden je binden op de plaats waar je verstrikt bent geraakt, zodat je gevangen gehouden wordt.

Als je ’s ochtends de deur uitgaat en als je ’s avonds thuiskomt, bedenk dan dat de Heer al je wegen ziet en dat Hij je stappen gadeslaat. Hij onderzoekt ze nauwkeurig. Hij begrijpt alles wat je doet, Hij weegt je motieven, Hij kent je door en door.


Gebed van de dag

Vader, dank U wel dat ik deze realiteit, dat U al mijn stappen gadeslaat en mij zelfs heel de dag begeleidt mag zien als veiligheid en rijkdom. Ik ben zo dankbaar voor Uw aanwezigheid in mijn leven.


Gebed voor DPM wereldwijd

TURKIJE

  • Bid voor Gods bescherming en zalving over degenen die betrokken zijn bij de vertaling en opname van Dereks videoboodschappen over zegeningen en vloeken.
  • Bid dat deze berichten veel mensen zullen bereiken en dat het hen helpt om te leven in vrijheid en overwinning.