Shop Doneer

De juiste reactie op correctie

Leestijd: 1 min.

Wie een spotter bestraft, laadt schande op zich, en wie een goddeloze terechtwijst, draagt zijn schandvlek. Wijs een spotter niet terecht, anders zal hij u haten. Wijs een wijze terecht, en hij zal u liefhebben. Geef onderricht aan een wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs een rechtvaardige, en hij zal inzicht vermeerderen. (Spreuken 9:7-9)

De manier waarop iemand reageert op berisping en terechtwijzing, is de beste indicatie van zijn karakter. Als iemand kwaad wordt als hij berispt wordt of een terechtwijzing krijgt, dan is hij volgens de Bijbel een spotter. Een goddeloze. Maar een rechtvaardige zal dankbaar zijn als hij berispt en terechtgewezen wordt; hij zal reageren in liefde, hij zal vragen om méér.

Dit stelt mij voor een vraag die ik vaak onder ogen moet zien, en ik denk dat wij allemaal ons die vraag van tijd tot tijd moeten stellen. Hoe reageer ik persoonlijk op correctie en terechtwijzing. Word ik kwaad? Wil ik brutaal reageren? Verwerp ik het en is mijn onmiddellijke reactie: ‘Dat is niet waar, het is niet eerlijk! Dat heb ik niet verdiend’. Ik hoop het niet. Ik hoop niet dat je zo zult reageren.

Bedenk dat jouw reactie op correctie en berisping duidelijk aangeeft hoe je karakter is. Als je kwaad wordt, dan wijs je het af. Dan ben je een spotter, een goddeloze. Ik heb ontdekt dat dit waar is. Hoed je voor een verkeerde reactie op correctie.


Gebed van de dag

Hemelse Vader, laat me in mijn leven zo voortdurend verbonden zijn met U, dat ik in alle omstandigheden en op ieder moment reageer vanuit Uw genade, geduld en liefde. Dank U dat ik mijn hele wezen aan U mag overgeven, zodat ik (letterlijk) sprekend op U lijk! Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

ISRAËL

  • Bid om gunst van de Heer voor het DPM-team in Israël voor hun contacten met mensen daar en wereldwijd, middels hun website en sociale media platforms.
  • Bid om wijsheid voor de leiding, die antwoord geeft aan hen die naar de waarheid zoeken; bid dat velen Dereks onderwijs graag willen ontvangen, of het in het Hebreeuws, Arabisch of Russisch is.