Shop Doneer

De liefde van God

Leestijd: 3 min.

De apostel Paulus is een voorbeeld van iemand die het ware doel van het leven heeft ontdekt, en zijn hele leven heeft laten vormen en ontwikkelen om dat doel te bereiken – het kennen van God in Christus Jezus. Het alternatief dat Paulus noemt, stelt ons voor een belangrijke vraag. Dit is wat Paulus zegt in Filippenzen 3:8-11:

Ja, beslist, ik beschouw ook alles als schade vanwege de voortreffelijkheid van de kennis van Christus Jezus, mijn Heere, om Wie ik dat alles als schade ervaren heb. En ik beschouw het als vuiligheid, opdat ik Christus mag winnen, en in Hem gevonden word, niet met mijn rechtvaardigheid, die uit de wet is maar die door het geloof in Christus is, namelijk de rechtvaardigheid uit God door middel van het geloof; opdat ik Hem mag kennen, en de kracht van Zijn opstanding en de gemeenschap met Zijn lijden, doordat ik aan Zijn dood gelijkvormig word, om hoe dan ook te komen tot de opstanding van de doden.

Dit was dus zijn hoogste doel in het leven – het kennen van Jezus Christus. Hem kennen, niet door middel van een rechtvaardigheid verkregen door het behalen van goede cijfers. Ook niet door het houden van regels en wetten, maar door een openbaring, een rechtstreekse ontmoeting met Jezus Christus, van persoon tot persoon.

Een eindje verder beschrijft Paulus het trieste alternatief, als dit niet onze visie en doel in het leven wordt - als onze maatstaven zijn verbogen en onze prioriteiten niet op orde zijn. In Filippenzen 3:17-19 zegt hij het volgende:

Wees met elkaar mijn navolgers, broeders, en houd het oog gericht op hen die zó wandelen, zoals u ons tot een voorbeeld hebt. Want velen – ik heb dikwijls met u over hen gesproken en zeg het nu ook onder tranen – wandelen als vijanden van het kruis van Christus. Hun einde is het verderf, hun god is de buik en hun eer is in hun schande; zij bedenken aardse dingen.

We worden in deze tijd voor een duidelijke keuze gesteld. Bedenken we aardse dingen? Maken we onze maag tot een god? Stellen we onze eer in onze schande? Is onze uiteindelijke bestemming ons verderf? Of nemen we de wijze beslissing?

Zie wat het ware doel in het leven is - ken God zoals Hij geopenbaard is in Christus Jezus, ken God als Vader, Die een liefde bevat die niet bevat kan worden. Leer een liefde kennen die de kennis te boven gaat – en toch geopenbaard kan worden door de Heilige Geest. Een liefde die is besloten en verborgen in de persoon van Jezus Christus.

Kerstfeest vieren houdt een keuze in. Het is een tijd van overmatig eten, drinken en snoepen, maar al deze dingen kunnen ons hart wegtrekken van het ware doel van het Kerstfeest – en van het leven.

Gebed van de dag

Lieve hemelse Vader, dank U wel dat voor mij het Kerstfeest niet een feest hoeft te zijn van voornamelijk eten, drinken en cadeaus, maar dat het voor mij het feest is van de Koning die kwam! Heer Jezus, ik eer U en aanbid U als mijn koning. Laat mij juist in deze tijd een waardige vertegenwoordiger zijn van de Koning van het leven! Amen.

Onderwijs van Derek over Gods liefde

Wil je meer lezen over Gods liefde? Bekijk eens een van de volgende boeken:

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over hoe waardevol je bent. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.