Shop Doneer

De maat van Jezus' liefde

Leestijd: 2 min.

Op de Grote Verzoendag moest het bloed van de offers zeven keer gesprenkeld worden voor God de Vader (zie Leviticus 16:14). Vandaag zullen we zien dat deze eis volmaakt werd vervuld in Jezus' offer aan het kruis.

  1. Ten eerste werd Zijn zweet tot bloed. In de hof van Gethsemané was Jezus zo angstig dat Hij bloed zweette (zie Lukas 22:44). Kamp jij met angst? Weet dan dat Jezus' bloed vloeide om jouw angst weg te nemen.
  2. Ten tweede sloegen de Romeinse soldaten Jezus met vuisten en stokken (zie Micha 4:14). Ook voor jouw 'stokslagen' van afwijzing en beschuldiging vloeide Jezus' bloed.
  3. Ten derde werd Hij gegeseld met een zweep. De diepe wonden die de zonde ons toebrengt, droeg Hij.
  4. In de vierde plaats werd Zijn baard uitgetrokken (zie Jesaja 50:6).
  5. Ten vijfde werd een doornenkroon in Zijn schedel gedrukt. Het hoofd is de plaats waar de gedachten zijn; welke gedachten jou ook kwellen, van Hem afleiden of beangstigen, Jezus' bloed vloeide voor jouw vrijheid.
  6. In de zesde plaats werden Zijn handen en voeten met spijkers doorboord.
  7. Ten zevende werd Zijn zijde doorboord met een speer (zie Johannes 19:34).

In deze zevenvoudige sprenkeling zien we de volmaakte maat van Jezus' liefde voor ons. Het kostte Hem letterlijk alles wat Hij had, om voor elk gebied in ons leven vrijheid te kopen. Hij gaf niet slechts Zijn heerlijkheid, Zijn troon en Zijn Goddelijke majesteit op. Hij gaf niet slechts Zijn weinige aardse bezittingen op die Hij had als mens. Nee, Hij gaf zichzelf. Het was Zijn eigen leven dat Hij uitgoot; Zijn levensbloed was de losprijs voor ons. Denk eens na over die verbijsterende waarheid en besef dat dit de maat is van Gods liefde voor jou persoonlijk. Gods liefde is buitengewoon, overvloedig, volmaakt en onbegrijpelijk.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik getuig dat Hij alles gaf wat Hij had – Hij goot Zijn leven volledig uit – zodat ik vrij kon worden van de zonde. Dank U dat U mij zo liefheeft. Ik getuig tegen satan persoonlijk wat de Bijbel zegt dat het bloed van Jezus voor mij doet. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.