Shop Doneer

De ontelbare zegeningen van vergeving

Leestijd: 1 min.
De soort van vergeving die we nodig hebben en die we alleen van God kunnen ontvangen, is de verticale soort. Er liggen zoveel zegeningen in Gods vergeving. Misschien wordt deze waarheid wel het mooist beschreven door David: Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is (Psalm 32:1,2). In de Hebreeuwse taal begint deze psalm met een meervoudsvorm, oftewel: ,,De welzaligheden (of gezegendheden) van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is." Dat houdt in dat er talloze zegeningen zijn verbonden aan het feit dat onze zonden door God vergeven zijn.
Het is belangrijk om te zien dat de Bijbel nergens spreekt over ook maar één mens die geen vergeving nodig heeft. De Bijbel stelt duidelijk dat wij allemaal vergeving van God nodig hebben; zonder uitzondering. In andere psalmen zegt David dat er geen mens is die niet zondigt. We hebben allemaal gezondigd. Daarom hebben we ook allemaal vergeving nodig. De vraag is niet of we vergeving nodig hebben, maar of we die vergeving daadwerkelijk ontvangen. Mag ik je herinneren dat het aan God niet zal liggen? Als jij je openstelt om Zijn vergeving te ontvangen, dan is onze genadige God snel om te vergeven. Prijs Zijn Naam daarvoor!

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik proclameer dat ik Uw vergeving nodig heb en dat als U mij vergeeft, U geweldige zegeningen aan mij schenkt. Door het bloed van Jezus zijn al mijn zonden vergeven. Amen.