Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

De sonde van de Heilige Geest

Leestijd: 2 min.

De eerste stap om afwijzing te overwinnen, is het probleem te herkennen. Op het moment dat je het herkent, kun je ermee afrekenen. Laat me dit illustreren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ik diende bij de medische troepen in de woestijn van Noord-Afrika, werkte ik samen met een briljante arts. Een van onze soldaten was getroffen door een granaatscherf. Hij kwam het hospitaal binnen met een klein, zwart puntje in zijn schouder. Ik ging samen met hem aan het werk, en ik vroeg: 'Zal ik verband halen om de wond te verbinden?'

De arts zei: 'Nee, geef me de sonde.' Ik gaf hem het kleine zilveren staafje, en hij stak het in de wond en draaide het rond. In de minuten die volgden gebeurde er niets. Toen opeens raakte de arts het scherfje in de wond aan, en de patiënt liet een schreeuw horen. De arts wist toen dat hij het probleem had gevonden. Toen ik opnieuw vroeg of de wond verbonden moest worden, zei de dokter: 'Nee, geef me een pincet.' Hij stak de pincet in de wond en verwijderde het scherfje. Pas daarna wilde hij dat de wond verbonden werd.

Misschien wikkel je wel eens wat religieus verband over een wond die niet kan genezen, omdat er iets inzit dat zorgt voor ontstekingen. Als je echter je hart opent voor de Heilige Geest, zal Hij de bron van het probleem openbaren. Als de sonde van de Heilige Geest een scherf raakt, zal dat pijn doen. Schreeuw het desnoods uit, maar verzet je er niet tegen. Vraag Hem of Hij de pincet wil gebruiken om het probleem te verwijderen. Daarna kan God je werkelijk genezen, in plaats van het probleem alleen maar tijdelijk te bedekken.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik stel mijn hart open voor de sonde van de Heilige Geest, om de bron van mijn moeite en problemen te openbaren. Help mij om nooit door te lopen met diepgewortelde pijn, maar me over te geven aan Gods kundige, genezende hand, om werkelijk te herstellen. Jezus onderging mijn afwijzing, zodat ik Zijn aanvaarding door de Vader mag ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.