sluit
Shop Doneer

De volmaakte liefde van God

Leestijd: 3 min.

Het gebod van de liefde is een vierde fundamentele, morele maatstaf die God aanlegt in Zijn inschatting van de mens. Zoals we zagen, liefde voor onze broeders brengt leven voort. In vers 18 van 1 Johannes 3 maakt Johannes het nog iets concreter:

Mijn lieve kinderen, laten wij niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid.

Hier vinden we twee paren tegenpolen - aan één kant oppervlakkige en onechte liefde die alleen maar bestaat in woorden, en aan de andere kant de liefde die bestaat uit daden en in waarheid. Opnieuw zien we: er is geen tussenweg. Of we zeggen dat we liefhebben en we tonen dat in onze daden, of we zeggen dat we liefhebben maar ontkennen dat met onze daden. In het laatste geval zijn we onoprecht en hypocriet.

Maar als Gods morele maatstaf van liefde de basis is van ons denken, dan wordt die liefde van God zichtbaar door onze daden. Door met God te wandelen en gemeenschap met Hem te hebben, groeit Zijn liefde in ons naar volmaaktheid. Even verderop, in 1 Johannes 4: 17-18, vinden we het prachtige resultaat daarvan:

Hierin is de liefde bij ons volmaakt geworden, opdat wij vrijmoedigheid mogen hebben op de dag van het oordeel. Want zoals Hij is, zijn ook wij in deze wereld. Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.

Miljoenen mensen in de wereld om ons heen leven in allerlei soorten van angst. Angst om alleen te staan, angst voor beproevingen als verlies, ziekte en dood, angst voor het oordeel van God... etc. Maar God is voortdurend bezig ons denken en onze blik te vernieuwen en werkt in ons Zijn volmaakte liefde uit, die alle angst verdrijft en leven brengt in een stervende wereld.

Gebed van de dag

Heer, ik wil liefhebben met daden en in waarheid. Leer mij hoe ik mag leven vanuit die echte liefde. Dank U wel dat U voortdurend mijn denken aan het vernieuwen bent en dat mijn hart Uw liefde steeds meer mag ontvangen zodat ik alle angst kan gaan loslaten. Amen.

Boeken over Gods liefde

Deze overdenking komt uit het boek Wandelen met God dat gaat over vriendschap met God. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer lezen van Derek Prince, bijvoorbeeld over Gods liefde voor mensen? Kijk dan eens bij deze titels:

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de kracht van proclamatie. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.