Shop Doneer

De zegen van verbondenheid

Leestijd: 2 min.

Binnen het Lichaam van Christus is het belangrijk om verbonden te zijn. Alleen als ieder deel zijn plaats inneemt, kan het hele lichaam tot volheid komen.

Ik ben een zelfstandig, onafhankelijk mens, maar ik ben geen ‘einzelganger’. Ik ben altijd nauw verbonden geweest met een plaatselijke gemeente, waar ik ook woonde. In feite huiver ik als ik bedenk wat er door de jaren heen van me geworden zou zijn als ik niet een echt deel van het lichaam was geweest. Ik behoorde tot een huisgroep in de jaren ’70, toen één van onze leden een kind verloor door verdrinking. Als iemand in shock verkeert, dan kan hij zelfs zijn meest elementaire noden niet aangeven. Maar ik zag voor mijn ogen gebeuren hoe het Lichaam van Christus zich verenigde rond dit gezin, en in hun noden voorzag zonder dat erom gevraagd werd. Wil het lichaam op die manier kunnen functioneren, dan moeten de verschillende leden elkaar kennen, zodat het lichaam kan samenwerken om de nood op te vangen.

In mijn leven heb ik tot tweemaal toe een geliefde echtgenote aan de Heer moeten geven bij hun overlijden. De rouw die ik ervoer, is moeilijk onder woorden te brengen, maar de liefde van mijn broeders en zusters hielpen me er in die tijden doorheen. De vele boodschappen van troost en liefde die ik ontving vanuit de hele wereld, van mensen die ik nooit had ontmoet, waren een overweldigende zegen voor me.

Ik heb medelijden met degenen die zichzelf beroven van het ‘leven in het lichaam’, door een houding van rebellie of onafhankelijkheid. Zij missen de liefde die God tot uitdrukking brengt via het levende organisme van het Lichaam van Christus. Persoonlijk zou ik nooit de diepte van Gods liefde volledig hebben leren kennen, als ik niet door deze perioden van rouw in de armen van het Lichaam van Christus was gedreven. Maak niet de vergissing die velen hebben gemaakt, dat ze ontdekken dat ze alleen zijn en verstoken van het lichaam, juist wanneer ze die warmte en liefde zo hard nodig hebben. Zeg niet: ‘Als tegenslag op mijn weg komt, dan red ik het wel alleen!’ Als de moeilijkheden eenmaal beginnen, dan is het te laat om diepe relaties van dat niveau op te bouwen binnen het lichaam. Ontdek nu al je plaats in het lichaam en koester hechte vriendschappen met je medechristenen. Niet alleen heb jij hen nodig, maar – wat nog belangrijker is - zij hebben jou nodig!

Gebed van de dag

Dank U wel, Heer Jezus, dat ik een levend, bruisend en betrokken Lichaam van Christus om mij heen heb, tot wie ik mij kan wenden als de nood groot is! Dank U Vader, dat U mijn broers en zussen zo hebt toegerust, dat zij mij in dat soort situaties kunnen bemoedigen. Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.