Shop Doneer

Delen in Gods goedheid

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 40
Hoe kostbaar is Uw goedertierenheid, o God! Daarom nemen de mensenkinderen de toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels. Zij worden verzadigd met de overvloed van Uw huis; U laat hen drinken uit Uw beek vol verrukkelijke gaven. (Psalm 36:8-9)
Dit is voor mij de mooiste omschrijving van Gods goedheid. In de eerste plaats komen we tot Hem in onze nood. We zoeken bij Hem onze toevlucht omdat we ons bevinden in benauwdheid, omdat we onze problemen niet aan kunnen. We nemen daarom onze toevlucht in de schaduw van Zijn vleugels.
Maar als we eenmaal in de schaduw van Zijn vleugels schuilen, ontdekken we dat Hij voorziet in veel meer dan alleen een toevlucht. Hij geeft een feest. Hij geeft overvloed. We worden verzadigd met de overvloed van Zijn huis, en zelfs dat niet alleen, want Hij laat ons drinken uit Zijn beek vol verrukkelijke gaven. Hij deelt met ons wat Hij Zelf verrukkelijk vindt!
Weet je, er zijn zoveel dingen die we best leuk kunnen vinden, maar die schadelijk voor ons zijn. Neem bijvoorbeeld het roken. Veel mensen roken heel graag, maar helaas weten we tegenwoordig allemaal dat het ontzettend ongezond is. Het is een potentiële oorzaak van kanker.
Het verschil met de dingen waar God plezier in heeft, is dat die nooit schadelijk zijn, en God wil juist die dingen met ons delen. Hij wil ons laten drinken uit Zijn beek vol verrukkelijke gaven, die niet alleen verrukkelijk zijn, maar ons ook tot heil zijn, oftewel, ze zijn genezend voor ons, nooit schadelijk.

Hemelse Vader, dank U wel dat U voor mij al het goede beschikbaar heeft en dat Uw beek voor mij vol is van verrukkelijke gaven. Als ik hierbij stilsta, Heer, dan word ik vervuld van dankbaarheid en voel ik me bevoorrecht dat ik zo’n lieve, geweldige hemelse Vader heb! Amen.