Shop Doneer

Denk, spreek en leef Gods Woord

Leestijd: 1 min.


Een heel belangrijke voorwaarde als je het beste wilt van God, is... Gods Woord overdenken. Vul je gedachten met het Woord van God. Kijk bijvoorbeeld naar Jozua en de instructies die de Heer hem gaf, toen hij op het punt stond het volk Israël naar zijn erfdeel te leiden.

Dit boek met deze wet mag niet wijken uit uw mond, maar u moet het dag en nacht overdenken, zodat u nauwlettend zult handelen overeenkomstig alles wat daarin geschreven staat. Dan immers zult u uw wegen voorspoedig maken en dan zult u verstandig handelen. (Jozua 1:8)

Dat laatste deel, …dan zult u uw wegen voorspoedig maken, is eigenlijk hetzelfde als “dan zal je het beste van God vinden...”. Wat zijn de voorwaarden? Er zijn er drie en ze hebben allemaal te maken met Gods Woord:

  1. Het Woord mag niet wijken uit je mond – het moet voortdurend in je spreken doorklinken.
  2. Je moet je er dag en nacht in verdiepen - dus voortdurend erover nadenken.
  3. Je moet nauwgezet handelen naar alles wat erin geschreven staat.

Ik heb het wel eens samengevat in drie eenvoudige kreten. Als je het beste wilt van God, als je je doelen wilt bereiken en voorspoedig wilt zijn, dan moet je drie dingen doen: denk Gods Woord, spreek Gods Woord en leef Gods Woord. 'Denken' noem ik eerst, want als je niet denkt, dan zal je nooit ten volle spreken. En als je niet denkt en spreekt, zal je ook nooit ten volle leven naar het Woord. Het resultaat van deze drie is succes - het beste van God.

Misschien zeg je: ,,Dat gold voor Jozua, maar hoe weet ik dat het ook voor mij zal werken?'' De eerste psalm bevat een soortgelijke instructie, en de psalmen waren niet gericht aan Jozua, maar aan iedereen. Morgen zullen we deze psalm nader bekijken.

Gebed van de dag

Vader, dank U wel dat U Uw Woord gegeven hebt. Ik wil leren om het te lezen, te koesteren, het te spreken en ernaar te leven. Ik wil open staan voor de Heilige Geest die mij Uw woorden op het juiste moment in gedachten brengt. Amen.

Gebed voor DPM wereldwijd

VERENIGDE STATEN / SPAANSSPREKENDE GEBIEDEN

Bid om steeds meer contacten met Spaanse voorgangers binnen de VS en in Ecuador, Peru, Uruguay, Argentinië en Colombia, opdat we een toenemend aantal mensen kunnen bereiken met Dereks onderwijs in zowel Engels als Spaans.