Shop Doneer

Door Zijn bloed bevrijd van de vijand

Leestijd: 2 min.
Zo moeten degenen spreken die de HEER heeft bevrijd, bevrijd uit de klauwen van de vijand... (Psalm 107:2, WV)

Sommige mensen weten misschien dat de Heer hen heeft verlost uit de handen van de duivel; anderen lijken dat niet te weten, of althans, dat blijkt niet of nauwelijks uit de woorden die ze spreken. Ze spreken negatief over zichzelf, zelfveroordeling, schuld... Het klinkt alsof ze zich niet bewust zijn dat de Redder hen heeft bevrijd.

Zelf ben ik er net als zij diep van doordrongen hoe mijn hart en mijn leven eruit zien zonder Jezus – maar dat was hoe ik eraan toe was voordat Jezus in mijn leven kwam. Geloof me, ik weet wat het is om in handen van de duivel te zijn – en daar wil ik nooit meer terechtkomen. Door wat de Bijbel zegt, weet ik ook dat het bloed van Jezus ervoor zorgde dat ik uit de handen van de duivel ben verlost, en in handen ben gekomen van de Goede Herder. Jezus zei over de gelovigen:

Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken. (Johannes 10:28)

Dat was de grote overgang – de duivel moest mij loslaten en me laten overgaan in de handen van God. Merk echter wel op dat deze overgang alleen maar effectief is en ons voordeel oplevert, als we één ding doen, namelijk 'zo spreken...'. Laten zo spreken wie de Heer bevrijd heeft uit de hand van de vijand. Als je verlost bent, spreek dat dan uit: 'Ik weet: Hij heeft mij gered!' Als je het niet uitspreekt, is je verlossing niet effectief. Het is door het woord van je getuigenis dat Jezus' bloed effectief wordt.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik spreek uit dat ik door Zijn bloed ben overgegaan uit de hand van de vijand in de hand van de Heer. Alle schuld, veroordeling en negativiteit die hoorden bij mijn leven onder invloed van de vijand, heb ik achtergelaten. Door het bloed van Jezus ben ik verlost uit de handen van de duivel. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over Gods liefde? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over het belang van Gods Woord. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.