Shop Doneer

Dubbel van Hem

Leestijd: 2 min.
Zo moeten degenen spreken die de HEER heeft bevrijd, bevrijd uit de klauwen van de vijand... (Psalm 107:2, WV)

Ooit vertelde ik aan een groep Polynesische Maori's een gelijkenis. Dit zijn geweldige houtsnijwerkers, en daarom gebruikte ik dit verhaal om te illustreren welke prijs Jezus betaalde om ons vrij te kopen van onze zonden.

Er was eens een jongen die een prachtige, kleine houten zeilboot sneed. Op een dag nam hij het bootje mee naar de oceaan om ermee te zeilen, maar de wind draaide en nam zijn bootje mee de zee op. Omdat hij het niet meer te pakken kon krijgen, ging hij zonder bootje verdrietig terug naar huis. Tijdens de volgende vloed kwam het bootje weer terug, en werd gevonden door een man die langs het strand liep. Hij bekeek het bootje en zag dat het prachtig was gemaakt, dus verkocht hij het aan een handelaar die het schoonmaakte en het in zijn etalage te koop zette. Een tijdje later kwam de jongen langs de winkel en zag zijn bootje staan. Hij zag meteen dat het zijn bootje was, maar kon dat natuurlijk niet bewijzen. Als hij het terug wilde, zou hij het dus moeten kopen. De jongen ging aan het werk om het benodigde geld te verdienen door auto's te wassen, gras te maaien, etc. Toen hij eindelijk het geld bij elkaar had, ging hij naar de winkel en kocht zijn bootje terug. Hij pakte het bootje vast, hield het tegen zijn borst en zei: 'Je bent nu van mij. Ik heb je gemaakt en gekocht.'

Zie jezelf als dat bootje. Misschien voel je je nergens toe in staat en voel je je waardeloos; misschien vraag je je af of God het wel met je ziet zitten. Maar de Heer zegt tegen jou: 'Jij bent dubbel van Mij – allereerst heb Ik je gemaakt en ook al was je op drift geraakt en vies geworden, daarna heb ik je ook nog gevonden en teruggekocht; je bent helemaal van Mij.'

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik getuig dat de Heer mij heeft gemaakt en gekocht, en dat ik volledig van Hem ben. Door het bloed van Jezus ben ik verlost uit de handen van de duivel. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over Gods liefde? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over het belang van Gods Woord. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.