Shop Doneer

Een meesterwerk van gebroken levens

Leestijd: 2 min.
Wij zijn Gods gedicht, Zijn creatieve meesterwerk, opdat nu door de gemeente aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten de veelvuldige wijsheid van God bekendgemaakt zou worden (Efeze 3:10).

Wat Paulus hier zegt, is bijna niet te bevatten. Het is een adembenemende gedachte te weten dat God ons uitkiest, Zijn verloste volk, om Zijn veelkleurige wijsheid te demonstreren aan het hele universum – in tijd en eeuwigheid – en aan de onzichtbare hemelse gewesten! Het woord ‘veelkleurig’ is een levendig woord dat ik zou willen vertalen als ‘veelzijdig’. Ieder van ons toont een unieke weerspiegeling van de totale, veelzijdige wijsheid van God, en samen vormen we een harmonieus geheel!

Waar ging God heen om het materiaal te krijgen voor dit grootse meesterwerk, Zijn Kerk? Naar de schroothoop! Naar de gebroken levens, ontsierd door de zonde. Naar de stapels gebroken gezinnen, zieke lichamen en bedorven gedachten.

In Efeze 2:10 vertelt Paulus ons op een prachtige, maar toch praktische manier, dat wij geschapen zijn om de goede werken te doen die God al van tevoren voor ons heeft bereid.

Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. (Efeze 2:10)

Dit vers zegt ons dat we niet alleen maar als versiering dienen, maar ook dat we bruikbaar moeten zijn, nuttig. We hebben een taak te vervullen! Het is niet de bedoeling dat we hier maar een beetje rondhangen om interessant en geestelijk te doen. God heeft voor iedere gelovige een goed werk om te volbrengen! Onze opdracht is die goede werken te ontdekken en erin te wandelen. Er is geen ruimte voor improvisatie van onze kant. Niemand van ons is vrij om het scenario voor zijn eigen leven te schrijven – God heeft het al geschreven. Hoe vinden we onze plaats in dat creatieve meesterwerk? Door ons over te geven aan God. Dan ontdekken we dat er iets voor ons klaarligt om te doen, dingen waarvan we nooit zouden hebben gedroomd.

Gebed van de dag

Heer Jezus, dank U wel dat U samen met de Vader al een compleet plan klaar heeft liggen voor mijn leven, om hier op aarde volop te mogen werken en bij te dragen aan de bouw van Uw Koninkrijk! Maak mij gewillig, Heer, wat U ook van mij vraagt! Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.