Shop Doneer

Zijn werk afmaken

Leestijd: 2 min.

Graag wil ik je een aantal suggesties doen over hoe je je lichaam kunt gebruiken als een tempel voor de Heilige Geest:

Ten eerste, behandel je lichaam met eerbied; verzorg het, ga er wijs mee om, neem tijdig rust en verheerlijk God met de keuzes die je maakt.

Ten tweede, zoek de hulp van de Heilige Geest om zelfdiscipline te ontwikkelen.

Ten derde, besteed tijd en energie om onderscheid te maken tussen wat goed voor je is en wat schade toebrengt.

Ten vierde, wees bereid hierin radicaal te zijn, want het gaat om je leven.

Jezus zei tegen Zijn discipelen:

Mijn voedsel is dat Ik de wil doe van Hem Die Mij gezonden heeft en Zijn werk volbreng (Johannes 4:34).

Dat is het allerbeste dieet: de wil doen van Hem die ons gezonden heeft – en om Zijn werk af te maken. Op een gegeven moment daagde de Heer me uit om eerlijk te kijken of ik een zelfgenoegzaam leven leidde, waarin genot een belangrijke rol speelde. Hij vroeg me: 'Wil je zo doorgaan met je leven? Of wil je de taak die Ik je heb gegeven volbrengen?' Dit leidde bij mij tot radicale keuzes, die 'het mes zetten' in mijn vlees.

Zelfs toen ik al meer dan vijftig jaar in dienst van de Heer was, geloofde ik dat er nog taken voor mij in het verschiet lagen die ik nog niet had volbracht. Ik heb het nooit vanzelfsprekend gevonden dat ik die taken nog zou kunnen volbrengen. Ik erkende het belang van het verzorgen van mijn lichaam, zodat het niet zou sterven voordat ik Gods opdracht voor mij had kunnen afmaken.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus en het werk van Uw Heilige Geest. Ik wil graag samenwerken met de Heilige Geest en mezelf in goede conditie houden om Uw werk te volbrengen. Mijn lichaam is een tempel van de Heilige Geest, verlost, gereinigd en geheiligd door het bloed van Jezus. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.