Shop Doneer

Een wonderlijke schepping

Leestijd: 1 min.
We zijn bekend met de innerlijke persoonlijkheid van de mens - onze geest en onze ziel - maar laten we vooral de ogen niet sluiten voor het menselijk lichaam, dat eveneens een wonderbaarlijke en geweldige schepping is van God. Veel gelovigen waarderen hun lichaam - en de zorg ervoor - onvoldoende. Totdat Gods adem in de geboetseerde vorm werd geblazen, bestond het menselijk lichaam slechts uit klei. Maar het werd een levend, functionerend, fysiek lichaam met een voortdurend kloppend hart en alle organen, lichaamsdelen en functies, door het wonderbaarlijke werk van Gods Geest.
Neem nu bijvoorbeeld het menselijk oog. Ik zag een tv-programma van de Amerikaanse Vereniging van Oogspecialisten, die een aantal fascinerende feiten presenteerden over het menselijk oog. Er werd onder meer verteld dat het menselijk oog bestaat uit meer dan drie miljoen actieve deeltjes. Hoe is dat ontstaan? Door Gods adem. Al onze spieren, onze zenuwen en klieren - alle functies van ons lichaam - zijn er gekomen doordat de adem van God in ons lichaam werd geblazen. Door Gods adem transformeerde het vormsel van klei tot een ongelofelijk ingenieus organisme. In Psalm 139:14 verwoordt David:Ik loof U, omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben!Als je die waarheid tot je door laat dringen, dan worden wonderbaarlijke genezingen eigenlijk heel logisch. Wie zou het lichaam immers beter kunnen repareren, herstellen, of zo nodig herscheppen, dan dezelfde Persoon die dat lichaam in eerste instantie ook heeft gemaakt? De Geest van God is de Schepper en de Genezer. Ik heb het voorrecht gehad om verschillende lichamelijke scheppingswonderen te mogen meemaken, waarbij missende botten werden teruggeplaatst. Ik bad ooit voor een meisje uit San José in Californië, die was geboren zonder bot in haar beide bovenbenen. In antwoord op gebed, schiep God beenderen in dit lichaam. Ik beweer niet dat het simpel is, maar het is wel voorstelbaar, als je de oorsprong van het menselijk lichaam begrijpt. Het was slechts klei, totdat de Geest van God erover kwam en een complex organisme schiep, dat Hij als Schepper ook weer heel kan maken.

Dank U Heer dat U ook de voorziener bent voor mijn lichaam. Ik ben een ontzagwekkend wonderlijke schepping van U en U bent niet alleen mijn Schepper, maar ook mijn Genezer. Ik proclameer dat mijn lichaam voor de Heer is en de Heer is voor mijn lichaam. Amen.